Fonksiyon sınırlandırması olmadan sahte Vista

Servis Paketi 1 ile Microsoft, Vista'dan sınırlı kullanım modunu kaldırmak istiyor...

Sınırsız&Sahte Vista

Servis Paketi 1 ile Microsoft, Vista'dan RFM'yi (Reduced Functionality = Sınırlı Kullanım Modu) kaldırmak istiyor. Böylece 30 gün içinde etkinleştirilmemiş veya WGA kontrolünden geçemeyen ürünler tam fonksiyon kullanılmaya devam edilebilecek.

Yazılım geliştiricisi bu şekilde etkinleştirme sırasında problem yaşayan müşterilerine yanıt vermiş oluyor. Daha önce 10 Ağustosta 12.000 adet Vista yüklü PC, Microsoft sunucuları erişilebilir olmadığından dolayı etkinleştirilememişti. Eğer kullanıcı WGA denetiminden geçemezse Microsoft RFM yerine kullanıcıya düzenli aralıklarla hatırlatmalar ve siyah bir masaüstü arka planı ile sahte bir kopya kullandığı bildirilecek. RFM de ise Windows, Aero'yu, Windows Defender'ı ve bazı birkaç özelliklerini devre dışı bırakıyordu. Yeni strateji ile işletim sisteminin fonksiyonları eksiltilmeyecek.


Ayrıca Servis Paketi 1 ile hackerlerin etkinleştirmeyi aşamasına olanak veren boşluklar da kapatılacak. Kullanıcın sistemi zaten etkinleştirilmiş gibi kandırdığı OEM-Bios-Hack yöntemi bu değişimden etkileneceklerin başında. Bunun dışında Grace Time Exploit ismindeki yöntem de devre dışı kalacak. Bu şekilde hackerler etkinleştirme süresi 100 sene kadar uzatıyordu, ki bu pratik olarak Vista'nın hiç aktive edilmemesi anlamına geliyor.

Microsoft, Servis Paketi 1'i 2008 başında yayımlayacak.

Okuyucu Yorumları