Yonja'nın 2 yaprağı Mynet'in oldu!

Mynet, Yonja.com'un yüzde 50'sini 15 milyon dolarlık bir anlaşma ile satın alarak rekor kırdı.

Mynet, Yonja'ya ortak

Türkiye'nin popüler internet portalı Mynet, sosyal paylaşım sitesi www.yonja.com'un yüzde 50'sini Tiger Global* ile birlikte satın aldı. Yaklaşık 15 milyon dolarlık bu anlaşma ile Mynet, Türk internet sektöründe son dönemde gerçekleşen en büyük satın almaya imza attı.

Mynet, ulaştığı internet kullanıcı kitlesini sosyal paylaşım sitesi Yonja ortaklığıyla büyütmeye devam ediyor. Mynet, Tiger Global ile birlikte Türk sosyal paylaşım sitesi Yonja'nın yüzde 50'sini satın aldı. Bu anlaşma uyarınca Mynet yaklaşık 15 milyon dolar ödedi.

Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli işbirliğine ilişkin yaptığı açıklamada, Türk internet sektörünün hızla büyümeye devam ettiğini, Mynet'in de yaptığı yatırımlarla bu büyüme içinde gereken adımları attığını söyledi.

Yonja.com'un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Kerim Baran ise açıklamasında bu birlikteliğin önemini vurguladı. Baran şunları söyledi: "Mynet ile bu birliktelik Yonja'nın önünü açacaktır. 5 milyon üyesi olan yonja.com ile ayda yaklaşık 15 milyon tekil kişiye ulaşan Mynet'in güçlerini birleştirmesi sektörde sosyal paylaşım platformlarında yaşanan büyümeye öncülük edecektir."

Türkiye'nin en büyük sosyalleşme platformu yonja.com 5 milyon üyeye sahip. Mynet ise ayda yaklaşık 15 milyon tekil ziyaretçi ve yaklaşık 1.2 milyar sayfa gösterimi ile Türkiye'nin en yaygın kullanılan portalı durumunda.

* New York merkezli Tiger Global 7 milyar USD'lik bir fon yönetiyor. Internet firmalarına yatırım yapan Tiger, bu yatırımlarını dünya çapında gerçekleştiriyor.

Okuyucu Yorumları