Microsoft ücretsiz anti-virüsünü savundu

Bu da anti-virüs savaşı: Microsoft'un ücretsiz anti-virüs yazılımı Symantec gibi devleri kızdırdı.

Morro savaş başlattı!

Microsoft'un 2009 yılında Windows kullanıcılarına ücretsiz bir anti-virüs yazılımı sunacağından buradaki haberimizde bahsetmiştik. Bu açıklamanın henem ardından, başta Symantec ve McAfee olmak üzere birçok güvenlik yazılımı devi rahatsızlıklarını sesli olarak dile getirmeye başladı. Bu gelişme Microsoft'u rahatsız etmiş olacak ki, ürün yöneticisi Amy Barzdukas konuyla ilgi bir açıklama yapma gereğini duydu.

Barzdukas, açıklamasında Symantec ve McAfee gibi şirketlerin güvenlik paketlerine rakip olmak gibi bir niyetlerinin bulunmadığının altını çiziyor ve ekliyor: "Bizim Morro ile yapmak istediğimiz, sadece ve sadece zararlı yazılım koruması. Ayrıca ulaşmak istediğimiz kesim de, bilgisayarında bir anti-virüs yazılımı bulunmayan ya da bu yazılımlara para vermek istemeyen kesim. Bu kesimin toplam kullanıcılar arasında yüzde 50 - 60'lık bir paya sahip olduğunu tahmin ediyoruz."

CHIP Online yorumu:
Microsoft'un yaptığı açıklamanın temelinde, güvenlik şirketlerinin paket yazılımlarına vurgu yapılıyor ve Morro'da şifreleme, güvenlik duvarı ya da şifre koruma gibi özelliklerin bulunmadığından bahsediliyor. Yani Microsoft sadece güvenlik paketlerine rakip olmadıklarından bahsediyor. Ama neredeyse tüm şirketlerin ayrı birer anti-virüs yazılımı olduğu da unutulmamalı. Belki de Morro'nun gelişi, ücretli anti-virüs programlarının yok olmasına neden olabilir. Bu durumda yazılım geliştirenler de tüm güçlerini tam güvenlik paketleri için harcamaya başlayabilir.

Okuyucu Yorumları