Teknolojiye en hızlı ayak uyduran ülke...

Teknolojiye en çabuk ayak uyduranların Japonlar olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte o ülke...

Japonları da geçtiler!

Teknoloji gün geçtikçe daha da gelişiyor ve teknolojinin gelişmesine paralel olarak insanoğlunun dijital bağımlılığı da bugün için doruk noktasına ulaşmış durumda. Yapılan birçok araştırma, telefonlardan bilgisayarlara kadar birçok teknolojik cihazın artık insan hayatı için vazgeçilmez olduğunu ortaya koyuyor.

Ofcom tarafından yayınlanan bir rapora göre dünyanın dijital çağa en çabuk ayak uyduran toplumu ise sanılanın aksine Japonya değil, İngiltere. Örneğin cep telefonunu bir kamera olarak kullanan İngilizlerin sayısı dünya geneliyle kıyaslandığında oldukça yüksek bir rakama ulaşıyor. Bunun yanında Facebook ve Bebo gibi günümüzün popüler sosyal ağ platformları da yine İngilizler tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Hatta yine aynı rapora göre İngiliz internet kullanıcılarının neredeyse yarısının bir Facebook hesabı bulunuyor. Ofcom'un raporunda ABD'de yaşanan Facebook fenomeni de dikkat çekiyor; buna göre İngiltere'nin yanında ABD internet kullanıcılarının yaklaşık 4 milyonu da sosyal ağ sitelerinden en az birinde kaydı bulunuyor.

Araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu ise cep telefonlarıyla ilgili. Buna göre cep telefonunu kamera olarak kullanan kullanıcıların oranı İngiltere'de %59'u bulurken, İtalya ve Japonya'da bu oranlar sırasıyla %58 ve %52'ye kadar çıkıyor.

Kısacası internet başta olmak üzere dijital devrimin getirdiği birçok araç, artık hayatımızın olmazsa olmazı olmuş durumda.

Okuyucu Yorumları