Everton FC, FM geliştiricileri ile anlaştı!

İngiliz Everton kulübü, Football Manager geliştiricileri ile çok ilginç bir anlaşmaya imza attı!

Futbolcu FM'de izlenir!

Adımız kadar eminiz ki Everton kulübü, gelecek vaadeden oyuncuları Football Manager'da arayan ilk kulüp değil, ancak Sports Interactive ile bu konuda ayrıntılı bir sözleşme imzalayan ilk kulüp...

FM'in geliştiricileri Sports Interactive ve Sega firmaları geçtiğimiz günlerde Liverpool kentinin Premier League takımı Everton ile oyun içerisindeki 1.000 güçlü scout (oyuncu izleyen menajer)'u kullanmak konusunda resmi olarak anlaşmaya vardıklarını duyurdular.

Aslına bakarsanız pek çok kulübün gayri resmi olarak Wayne Rooney ve Ashley Young gibi genç ve gelecek vaadeden oyuncuları FM oyunu oynayarak keşfetmeye çalıştıkları bilinen bir gerçek (Hatta Fenerbahçe'nin Maldonado'yu bu şekilde aldığı dedikoduları bile çıkmıştı).

Sports Interactive'in Stüdyo Menajeri Miles Jacobson, Everton'un bu anlaşmadan çok kârlı çıkacağından emin: "Bir çok kulübün oyuncuların durumlarını kontrol etmeleri için bizim veritabanımızı kullandıklarını biliyoruz ancak Everton kulübü bu anlaşmayı yaparak diğerlerinin onlarca adım önüne geçti".

Okuyucu Yorumları