Google'dan farklı bir hesaplama aracı

Google'ın Roi Calculator adını verdiği hizmetin görevi toplama - çıkartma işlemlerini yapmak değil!

Google hesap makinesi

Spam postalar şirketinize ne kadar zarar veriyor? Konunun uzmanı Google bu konuda Roi Calculator adını verdiği bir hesap makinesi geliştirdi ve iş amaçlı kullanıma açtı.

Google'dan Adam Dawes konu hakkında "Şirketlerin spam konusunda çektiği sıkıntıları göz önüne alıyor ve önemsiyoruz; onlara bu sıkıntıları çözmeleri için çözüm yolları sunuyoruz" diyor. Aslına bakarsanız evet, bu hesap makinesi Google'ın Mail Güvenlik Paketi adını verdiği bir kampanyanın yan ürünü. Bildiğiniz üzere Google profesyonel olarak şirketlere mail ve web güvenliği ile spam filtreleme gibi destekler sağlıyor. Böylece şirketler zamandan tasarruf edebiliyor ve daha verimli ve güvenli çalışabiliyor, riskler ortadan kalkıyor.

Hesaplamada ne tür veriler kullanılıyor?

Hesaplamada ne tür veriler kullanılıyor?

Roi Calculator'a girmeniz gereken bilgiler arasında şirketinizde masabaşı çalışan sayısı, çalışanların aldığı ortalama maaş gibi veriler var. Google girdiğiniz bu bilgiler sayesinde kaybettiğiniz zamanı (ve parayı) size bildiriyor.

Nucleus Research adlı araştırma şirketinin bir araştırmasına göre geçtiğimiz yıl Birleşik Devletler'de özel şirketlerin spam mailler yüzünden kaybettiği para çalışan başına tamı tamına 712 Dolar. Google'ın Roi Calculator'u ise yıllık maaşı 31.000 Dolar olan bir çalışanın günde ona gelen 21 spam-posta'da ortalama 16 saniye geçirdiğini hesap ediyor ve zaman ile para zararını bu şekilde hesaplıyor. Nucleus araştırma şirketine göre Birleşik Devletler'in spam yüzünden yılda ettiği zarar 30 Milyar Doları geçiyor.

Konu hakkında konuşan Spamhaus anti-spam grubu yetkilisi Richard Cox Google'ın spam filtrelemedeki başarısından bahsederken içinden geçen bir kaç dileği söylemekten de çekinmedi: "Gmail'in spam filtreleme özelliği geliştirilmeli ve bununla birlikte gelen kutusunda görünen her posta ya da mesajın başında gönderen kullanıcının internet protokol adresi de bulunmalı".

Okuyucu Yorumları