Xbox 360: Sorunlu başlangıç

Xbox 360’ın Birlemiş Devletler’de satışa başlamasının üzerinden henüz bir gün geçmiş olmasına rağmen oyun konsollarının devamlı çökmesi ile şaşkınlığa uğrayan kullanıcıların sayısı artıyor. Özellikle online forumlar şu anda bu tür şikayetler ile dolmuş durumda.

Xbox 360: Sorunlu başlangıç

Kullanıcılar, sadece yarım saatlik bir oynama süresi sonunda ya da Xbox Live online hizmetine bağlanmaya çalıştıklarında sistemin çöktüğünü dile getiriyorlar.

Microsoft da söz konusu çökme mesajlarına karşı resmi bir açıklama yaptı ve doğru çalışmayan bazı cihazların bulunabileceğini ancak bunların beklenen, normal sınırlar içerisinde olduğunu söyledi.

Firma sözcüsü, sorunlu cihazların “1-8004myXbox” veya www.xbox.com üzerinden Microsoft’a bildirilmesini tavsiye etti. Eğer sorun kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturulamazsa cihazları, ücretsiz bir şekilde Microsoft’un tamir servisine ekspres olarak gönderilebilir. Aynı şekilde tamir sonrasında ekspres olarak geri gönderim masrafları da Microsoft tarafından karşılanacak. Eğer cihazların tamiri mümkün olmazsa da tabii ki yenisi ile değiştirilecek.

Okuyucu Yorumları