SONICBlue Rio Receiver MP3 ile Ev Müziği

MP3 yakında evin her yerinde yanınızda olacak. Rio Receiver telefon kablosu, radyo veya akım ile aldığı MP3 dosyalarını kulağınıza taşıyor.

SONICBlue Rio Receiver MP3 ile Ev Müziği

SONICBlue’nun Rio Receiver’ı bu senenin ikinci yarısında MP3 şarkılarını veya parçalarını Windows Media Player biçiminde çalacak. Bir merkezi sunucu, yani bir PC veya Rio Rack, müzik parçalarını üzerinde saklayacak. Receiver, telefon kablosu, priz veya radyo ağı üzerinden parçaları alacak ve bunları çalacak.

Hangi veri aktarım metodunu kullanacağınız Rio için fark etmiyor. Rio şu an Amerika’da piyasaya çıktı ve telefon kablosu üzerinden sunucu bağlantısı kuran receiver saniyede 10Mbit veri aktarımını mümkün kılıyor. Ülkemizde bir çok evde her odada telefon prizi bulunmadığı için bu aktarım metodu performanslı olarak kullanılamayabilir. Rio Receiver, müzik seti için pre-out bağlantısının yanında 2x10 watt’lık bir kuvvetlendirici bulunduruyor. Bu sayede direkt olarak hoparlör bağlanabiliyor. Parça seçimini, üzerinde çalınan parça hakkında bilgi de görüntülenen büyük bir ekran üzerinden yapılabiliyor.
Bilgileri Windows 98, 2000 veya Millenium kullanan bir PC ile sunuluyor. Bunun için bir süre önce gözden çıkardığınız Pentium 200 MMX bilgisayarınız, büyük diskleri desteklediği sürece yeterli olacaktır. Bu müzik sunucunun temel versiyonunda 20 GByte’lık bir disk bulunacak. Ancak Rio Receiver henüz piyasaya çıkmadan eklentileri de duyuruldu: Yeni MP3 dosyalarını okuyabilmek için modem ve CD-ROM sürücü ile donatılacak. Ev içerisinde her kullanıcının bağlanabilmesi için sunucuya isteğe bağlı olarak bir çok receiver eklenebilecek. Bu sayede kızınız odasında N’Sync’in en son hit parçasını dinlerken, siz de çalışma odasında bu sanal pikap sayesinde Led Zeppelin’den bir klasik parçasını dinleyebileceksiniz.

Rio, gelecekte anten üzerinden MP3 radyo alımını da planlıyor. Rack ve Receiver fiyatları ise henüz belirlenmedi.
SONICBlue bu planlarında yalnız değil. Ses alanındaki rakibi Creative, kayıt ortamı olarak DAP Jukebox ile benzer bir sistem üzerinde çalışıyor. Tüm çalışmalar sona erdiğinde müzik piyasası oldukça hareketlenecek.

Okuyucu Yorumları