Sınıflarda projektörlü eğitim başladı

İstanbul’da bulunan Eyüboğlu Eğitim Kurumları, tüm sınıflarına Acer projeksiyon cihazları yerleştirdi ve bilgisayar ve projektörleri kullanarak eğitim vermeye başladı. Projeyi İnfronic ve çözüm ortağı Yönsis Bilgisayar gerçekleştirdi.

Sınıflarda projektörlü eğitim başladı

Bilgi teknolojileri ile görsel-işitsel teknolojiler gelişip bütünleştikçe kullanım alanları da çoğalıyor. Bunlara yeni bir örneği Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Eyüboğlu Eğitim Kurumları oluşturdu. Eyüboğlu Koleji’ndeki tüm sınıflara Dell dizüstü bilgisayarların yanı sıra Acer projeksiyon cihazları da yerleştirilerek eğitim verilmeye başlandı. Ayrıca 33 bin m2'lik bir alana kurulu Eyüboğlu Çamlıca Kampusu'nda tümüyle kablosuz internet erişimine geçilerek, taşınabilir bilgisayar - projektör ve kablosuz ağ internet erişimli eğitim teknolojisi uygulanmaya başlandı. Projenin donanım ayağını Acer’ın Türkiye distribütörü İnfronic ve çözüm ortağı Yönsis Bilgisayar gerçekleştirdi.

Eyüboğlu Koleji’ndeki sınıflara Acer PD525 model projeksiyon cihazları kuruldu. Böylece birçok ders görüntü ve ses ile desteklenerek öğrencilere aktarılmaya başlandı. Derste sunulacak görseller Acer projektör aracılığıyla sınıflardaki perdelere aktarılıyor. Bu yöntemin öğrencilerin hem öğrenmesini kolaylaştırdığı hem de öğrenilen bilgilerin akılda kalıcılığını artırdığı vurgulanıyor.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Bilgi İşlem Müdürü Özcan Güçtekin konuyla ilgili olarak "Kurumumuzda tüm sınıflarla birlikte bahçeler de dahil olmak üzere tüm kampus kablosuz internet erişimine açıldı. Sınıflarda bulunan notebooklar ile kablosuz olarak okul bilgisayar ağına ve internete erişim sağlandı. Böylelikle, öğretmenlerimiz daha önce hazırladıkları ders araçlarını sınıflardaki projeksiyon cihazlarıyla perdeye yansıtarak, görsel ve işitsel destekle uygulamalı olarak derslerini işleyebiliyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz ve velilerimiz, kendi taşınabilir bilgisayarları ile kampus içinde kablosuz internet erişiminden yararlanabiliyorlar" diyor.

İnfronic ve Yönsis Bilgisayar’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği projede Eyüboğlu Koleji’ne 100 adet Acer projeksiyon cihazı ile 100 adet Dell Inspiron 2200 model taşınabilir bilgisayar kuruldu. İnfronic yetkilileri, eğitim kurumlarında projeksiyon cihazı kullanımının giderek artacağını belirterek, benzer projelerin aynı ürünler kullanılarak İnfronic-Yönsis işbirliği sonucu 2005 yılında çeşitli üniversiteler ve eğitim kurumlarında da gerçekleştirildiğini ve 2006 yılında da gerek kamu gerek özel eğitim kurumlarında bu tür örneklerin yaygınlaşacağını söylüyorlar.

Okuyucu Yorumları