Mandrake 8.2 İkinci Beta Sürümü

Birinci Beta sürümünün üzerinden iki hafta geçmesine rağmen Mandrake ikinci yasal test sürümünü sunucularında download’a sunuyor.

Mandrake 8.2 İkinci Beta Sürümü

Mandrake’nin 8.2 sürümü önceki beta ile aynı özelliklerine sahip. Ancak test kullanıcılarının hata raporları doğrultusunda yeni sürüm güncellendi ve eskisinden daha stabil olması bekleniyor.

Mandrake 8.2’deki yenilikler ise şöyle; Tamamen geliştirilmiş bir Control Center, Paket kurulumundan sonra güncelleme olanağı, Minimum bir sistemin oluşturulması, şifreli veri sistemi yanısıra kurtarma modu.

Yeni sürümde Draktool’lar da geliştirildi. Veri güvenliği için Drakbackup, tarayıcıların kurulumu ve ayarlanması için Scanndrak, ayrıca remote kontrol için rfbdrak entegre edilen yeni özellikler. RPM dosyaların dönüştürülmesinde kullanılan Diskdrak’da da güncellemeler bulunmakta. Ayrıca Mandrake Online sayesinde kullanıcı önemli Bugfixler’den haberdar olabiliyor.

Beraberinde gelen yazılımların içeriği ise şöyle; Kernel 2.4.17, Xfree 4.2, glibc 2.2.4, Apache 1.3.22, Evolution 1.01 ve Mozilla 0.9.7

Okuyucu Yorumları