AVG: Yanlış trojan tespiti; bir kez daha...

Güvenlik yazılımı AVG'nin sabıkaları artıyor. Zararlı listesinde şimdi de Adobe Flash var...

Flash da trojan oldu!

Bilgisayarlarda artık bulunması zorunlu olan antivirüs ve benzeri güvenlik yazılımları, kullanıcıları tehditlere karşı korumayı vaat ediyor.

Ancak güvenlik yazılımları gerçekten her zaman işini doğru yapabiliyor mu? AVG'nin başına gelenleri okuduğunuzda aslında bu sorunun da yanıtını bir bakıma bulmuş olacaksınız.

Dünyanın önde gelen güvenlik yazılımlarından AVG, forum sayfalarındaki kullanıcılarının yorumlarına göre Adobe Flash'ı tehdit olarak tanımlayarak kullanıcılara bu durumu bildirdi. AVG'nin güncellenmesiyle birlikte Adobe Flash'ın tehdit içerikli olarak algılandığını dile getiren kullanıcılar, bu konudaki şikayetlerini çok geçmeden AVG'ye iletiler.

Ancak bununla da yetinmeyen AVG, Windows işletim sistemlerinin ana bileşenlerinden biri olan user32.dll dosyasını dahi trojan olarak algıladı.

Aslında bu olay AVG için bir ilk değil; zira yaklaşık bir ay önce AVG, önde gelen güvenlik yazılımlarından Zone Alarm'ı da trojan olarak algılamış ve kullanıcıları bu yönde uyarmıştı.

Bu konudaki şikayetlerin artması üzerine bir açıklama yapan AVG, bu problem nedeniyle kullanıcılarından özür dileyerek, söz konusu problemin tekrar hortlamaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Okuyucu Yorumları