AB: Windows’a Media Player yasağı

Microsoft, Brüksel’den rekor bir ceza alıyor. “Focus” (Alman Haber Dergisi) dergisindeki bir makaleye göre AB rekabet komiseri Mario Bonti, yaklaşık 100 milyon Euro’luk bir tazminat talep etmeyi planlıyor.

AB: Windows’a Media Player yasağı

Dergi, yapılan gayri resmi açıklamalara göre, Microsoft’un Windows ile sahip olduğu piyasaya hükmeden pozisyonunu uygun olmayan bir şekilde kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını yazıyor ve Monti’nin kararını Mart ayında resmi olarak açıklayacağını ekliyor.

Monti, işletim sisteminin Windows Media Player olmadan sunulmasını zorunlu kılmak ve böylece pazardaki rekabetin artmasını sağlamak istiyor. Dergideki başka bir açıklama ise AB’nin Microsoft’un rakiplerine yeterli bilgi kaynağı sunmasını şart koşarak böylece Microsoft ürünleri ile uyum içerisinde, sorunsuz bir şekilde çalışan programların geliştirilmesini sağlayacağı yönünde.

Bu durum, ABD ile Avrupa arasındaki ekonomik ve politik ilişkileri zedeleyebilir. Dergiye göre ABD politikacıları ve lobicileri AB’yi Microsoft’u zora sokmak ve böylece Avrupa kaynaklı firmalara avantaj sağlamakla suçluyor.

Okuyucu Yorumları