Vista için en şık Kenar Çubuğu araçları

Windows Vista Kenar Çubuğunun işlevini artırmanın zamanı geldi. En şık kenar çubuğu araçları burada!

Vista kenar çubuğuna!

TV rehberini, CPU performansını veya hava durumu tahminlerini masaüstünüze getirin: Ücretsiz araçlar ile etkileyici bir Vista-masaüstü oluşturabilirsiniz.

Windows Vista ile masaüstüne has mini-uygulamalar geliyor. Gadgets (araçlar) olarak da bilinen bu ufak yazılımlar kenar çubuğuna veya masaüstünün herhangi bir bölgesine yerleşebiliyorlar.

Sizlere sadece kullanışlı olmakla kalmayıp aynı zamanda dekoratif özelliğe de sahip kenar çubuğu araçlarını tanıtacağız. Elbette sizlere sadece en çok göze çarpanları sunabiliriz. Bu programcıkların yer aldığı gallery.live.com adresinde daha yüzlerce farklı Vista aracı bulabilirsiniz.

Daha fazlasını yapmak isterseniz Amnesty Generator size göre olabilir. Yazılım ile YouTube videolarını ve Flash oyunlarını masaüstüne "araç" olarak aktarılabilirsiniz.

Sistem ve Araçlar

Sistem ve Araçlar

Programlar için hızlı-başlatıcılar, hesap makineleri veya bellek kullanımı göstergeleri: Windows Kenar Çubuğu araçları ile sisteminiz her an kontrol altında tutabilirsiniz.

Sistem ve AraçlarApp Launcher
Programları daha hızlı ve daha kolay açmak: "App Launcher" ile bu sorun değil. Sürükle-bırak ile istediğiniz zaman araç üzerinde kısayollar oluşturabiliyorsunuz.

İkona bir kez tıklanıldığında program başlıyor. Böylece kenar çubuğu dinamik bir başlat menüsüne dönüşmüş oluyor.

Kurulum: App Launcher

Sistem ve AraçlarCalculator
Sayılarla çok mu uğraşıyorsunuz? Kenar çubuğu için geliştirilmiş hesap makinesi tüm temel matematiksel işlemleri, kök almayı ve yüzde hesaplamalarını destekliyor.

Ara sonuçları isterseniz kaydedebilir veya diğer hesaplamalarınız için kullanabilirsiniz. Bu ufak hesap makinesi parantezlerle de başa çıkabiliyor.

Kurulum: Calculator

Sistem ve Araçlar(Blister) HDD
Sabit diskinizde ne kadar boş yer kaldığını her an öğrenmek mi istiyorsunuz? (Blister) HDD aracı ile bu iş çok basit.

Sadece istediğiniz sürücüyü ve grafiksel görünümü seçmelisiniz. Çoktan başladı bile!

Kurulum: (Blister) HDD

Müzik, film ve TV

Müzik, film ve TV

Vista muhteşem multimedya özellikleri ile dikkat çekiyor. Uygun araçlar ile doğrudan masaüstünüzde televizyon seyredebilir veya MP3'lerinizi yönetebilirsiniz.

Müzik, film ve TVSceneo Bonavista
Bonavista aracı ve bağlı bir TV-kartı ile Vista masaüstünüzde kanallar arasında dolaşabilirsiniz.

Program istek üzerine yayınları arka planda kaydedebiliyor ve bunları kişisel TV-kanalınız olan MyTV'de gösteriyor. Kayıtlar isim, zaman, yönetmen veya oyuncuya göre otomatik olarak sınırlandırılabiliyor.

Download: Sceneo Bonavista


Müzik, film ve TVTV Digital Selection
Ücretsiz mini uygulama ile güncel TV rehberinizi masaüstüne getirebilirsiniz.

"TV Digital Selection" son derece konforlu bir ön izleme sunuyor. 25 kanala dair güncel yayın akışı, editör tavsiyeleri, resim ve değerlendirmeleri barındırıyor.

"Now/Next" ve "TV-Tipps" ile iki ana görünüm arasında geçiş yapabilirsiniz.

Kurulum: TV Digital Selection

Müzik, film ve TVMedia Player
"Windows Media Player" için geliştirilmiş bu araç ile müzik ve videolarınızı rahat bir şekilde masaüstünüzden yönetebilirsiniz.

Farklı temalar, sürükle-bırak desteği, albüm kapağı görünümü ve şarkıları aynı anda değerlendirme imkânı "Windows Media Player"ın bu sanal kumandasını vazgeçilmez bir araç haline getiriyor.

Kurulum:>/B> Media Player

E-Mail ve İnternet

E-Mail ve İnternet

Doğru Vista araçları ile e-maillerinizi her zaman kontrol altında tutabilir ve fazla uğraşmadan eBay'i kolaçan edebilirsiniz.

E-Mail ve İnternetOutlook Info
Hiç bir şeyi kaçırmamanız için yeni mailleriniz, görevleriniz ve takvim kayıtlarınız her an masanızın üstünde.

Gösterilen satır ve satır başına karakter sayısının yanında temalar ile dış görünüşü de modifiye edebilirsiniz.

Kurulum: Outlook Info

E-Mail ve İnterneteBay Sidebar Tool
İnternetteki en güncel açık arttırmaları doğrudan Vista masaüstünüzden arayın: Ücretsiz araç "eBay Sidebar Tool" ile kesinlikle bir kere de olsa tutturabilirsiniz. Ayarlar ile hangi eBay sitelerinin aranacağını belirleyebilirsiniz. Dış görünüş de değiştirilebiliyor.

Kurulum: eBay Sidebar Tool

Oyunlar ve Eğlence

Oyunlar ve Eğlence

Poker partisi yapmak ister misiniz? Yoksa yeni bir sudoku bulmacası çözmeyi mi yeğlersiniz? Eğlenceli oyun-araçları ile sıkılmaya son veriyoruz.

Oyunlar ve EğlencePoker
Poker oynamak bu zamanın kart oyunu trendi haline geldi. Artık bilgisayarınızda da arkadaşlarınız ile bir poker akşamı gerçekleştirebilirsiniz.

Başlangıçta sadece beş kart gösteriliyor. Bunlar açılmadan önce, bahis miktarını arttırabilir veya düşürebilirsiniz.

"Deal" tuşuna tıkladığınızda tüm kartlar açılır. Artık kazanmak için beş karttan hangilerini değiştirmek istediğinize karar verebilirsiniz.

Kurulum: Poker

Oyunlar ve EğlenceSudoku
Sudoku gittikçe daha da popülerleşiyor. Ücretsiz araç ile her boş anınızda Asya kökenli sayı bulmacasını çözebilirsiniz.

Bulmacayı çözerken dört farklı zorluk seviyesinden birini seçebilirsiniz. Tuş tıklamaları ile ipuçları alabilir, o anki girişlerinizi denetletebilir, bulmacanın tamamını çözebilir veya başlangıç durumuna getirebilirsiniz.

Kurulum: Sudoku

Oyunlar ve EğlenceSidebar Pong
Bu oyun klasiği Vista'ya da giriş yapıyor.

Alan darlığı sebebiyle zorluk seviyesi biraz yüksek ama yine de oynanabilir. Yön tuşları ile kontrol ediliyor.

Kurulum: Sidebar Pong

Okuyucu Yorumları