McDonald’s restoranlarında kablosuz internet

Artık McDonald’s restoranlarına dizüstü bilgisayarlarıyla gelen lezzetseverler, Türk Telekom’un kablosuz internet hizmeti sayesinde muhteşem lezzetleri tadarken, kablosuz olarak yüksek hızlarda internete bağlanma keyfini de doyasıya yaşayabilecek.

McDonald’s restoranlarında kablosuz internet

Türk Telekom’un şu anda Türkiye çapında kablosuz internet servis hizmeti verdiği 160 hotspotun 80’ini McDonald’s restoranları oluşturuyor.

McDonald’s’ın müşterilerine sunduğu hizmetlere şimdi de kablosuz internet hizmeti eklendi. Türk Telekom tarafından sağlanan kablosuz erişim altyapısı sayesinde Intel® Centrino™ Mobil Teknoloji, Wi-Fi kartlı diz üstü bilgisayarlar, Wi-Fi özellikli avuç içi (PDA) bilgisayarlar ve Wi-Fi özellikli cep telefonları ile McDonald’s restoranlarına gelen tüm müşteriler 1 Mart 2005 tarihinden itibaren yüksek hızlarda internete bağlanabilecek.

Lezzetseverler, bir yandan menü siparişlerini verirken diğer yandan kolay ve hızlı bir şekilde e-maillerini kontrol edebilecek, web’de surf yapabilecek ve internet ortamının tüm avantajlarından yararlanabilecekler. McDonald’s, eşsiz lezzetlerinin ve konforlu atmosferinin yanı sıra sunduğu kablosuz internet hizmetiyle mobil yaşam tarzını benimseyenlerin de vazgeçilmez mekanı olacak.

1 Mart 2005 Salı günü Merter McDonald’s restoranında düzenlenen basın toplantısında, konuyla ilgili tarafların yöneticileri şu açıklamalarda bulundu:

Türk Telekom Pazarlama Dairesi Başkanı Ercan Çelik: “Türk Telekom, kullanıcılarına her zaman, her yerde hızlı internet erişimi sağlamayı hedeflemiştir. Bu hedef doğrultusunda havaalanları, oteller, restoranlar gibi 160 noktada kablosuz internet hizmeti sunulmaya başlanmıştır. 2005 yılının ikinci yarısından itibaren bu sayının 400’e ulaşması planlanmıştır. Türkiye’ye ilk analog mobil haberleşme sistemini, ilk sayısal GSM mobil haberleşme sistemlerini getiren ve insanımızı cep telefonuyla tanıştıran Türk Telekom, Kablosuz İnternet Servisinin ülkemizde geliştilmesi ve ülke genelinde hizmete verilmesinde yine öncülük edecektir. Türk Telekom, Kablosuz İnternet Sistemi üzerinden kullanıcılara yaşamlarını kolaylaştıracak çok farklı servisleri sunmayı planlamaktadır” Türk Telekom Kablosuz İnternet servisiyle ilgili detaylı bilgi www.winet.turktelekom.com.tr adresinden sağlanabilmektedir

McDonald’s Türkiye Operasyon Direktörü Hakan Serim: “2003 yılından beri restoranlarımızı günümüzün trendleri ile uyumlu, genç, dinamik, renkli bir dekor anlayışı ile yeniliyoruz. Amacımız, müşterilerimizi sıcak ve rahat bir atmosfer içinde ağırlarken onlara ihtiyaç duyabilecekleri her türlü konforu sunmaya çalışmak. Bu yeniliklerin en önemlisi olan kablosuz internet hizmeti ile de özellikle gençlerin hayatlarını kolaylaştıracağımıza inanıyoruz. Halen Amerika’daki yaklaşık 6 bin McDonald’s restoranında bu hizmet veriliyor. Türkiye’deki hızlı servis restoranları içinde bu hizmeti veren ilk hızlı servis restoranı olmaktan dolayı çok gururluyuz.”

Intel Türkiye İş Geliştirme Müdürü Ergin Kılınç, mobil yaşam trendinin gün geçtikçe yaygınlaştığını, Intel’in de buna öncülük ettiğini söyledi. Kılınç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kablosuz İnternet erişim alanları (hotspot), gerek evde gerek işte gerekse halka açık alanlarda gitgide yaygınlaşıyor. Dünya çapında 43.000’den fazla Intel® Centrino™ mobil teknolojisi ile uyumlu kablosuz İnternet erişim noktası bulunuyor. Türkiye’de de Intel’in Türk Telekom A.Ş. ile yaptığı işbirliği kapsamında, Türk Telekom’un bugüne kadar kurduğu ve bundan sonra kuracağı toplam 400 kablosuz Internet erişimi alanı (Hotspot) Intel’in tüm dünyada geçerli Intel® Centrino™ Mobil teknolojisine uyumluluk sertifikasyonu ile donatılıyor.”

Intel® Centrino™ Mobil Teknoloji veya Wi-Fi kartlı diz üstü bilgisayarlar veya Wi-Fi özellikli avuç içi (PDA) bilgisayarlar ile Türk Telekom’un web sitesinde yer alan ve Türk Telekom’un sağladığı kullanıcı şifresine sahip olan tüm teknoloji tutkunları, McDonald’s’ta kablosuz internet özgürlüğünü doyasıya tadabilecek.

Okuyucu Yorumları