Site kapatmalar paranoyak yaptı!

Bugünün flaş haberi: Google Video da yasaklandı. Ama işin aslı çok farklı!

Paranoyak olduk!

YouTube, WordPress, Blogger ve daha niceleri... Her geçen gün yeni bir sitenin kapatılması artık kimse için sürpriz değil. Ama bazen bazı teknoloji siteleri da ipin uçunu kaçırmıyor değil. Bunun son örneği bugün yaşandı.

Bazı teknoloji siteleri, sabah saatlerinden beri Google Video'nun erişime kapatıldığı haberini veriyor. Ancak aslında böyle bir kapatma söz konusu değil; en azından şimdilik... Görünen o ki, video.google.com adresine sadece birkaç saat için erişilemeyince, yeterli araştırma yapılmadan, hemen sitenin yasaklandığı fikrine varılmış ve bu da karşımıza yeni bir yasak haberi olarak çıkmış. Öyle ki, İstanbul'da çok kısa süren bu sorun, Antalya'da akşam saatlerine kadar devam etti. Ancak şu an hemen her yerden Google Video'ya ulaşılabiliyor.

CHIP Online yorumu:
Şimdi gelin bugünü özetleyelim: Blooger'ın yasağı kalktı ama yeterli delil olmadığı için... Yeterli delil toplandığında site tekrar kapatılabilir. Bazı teknoloji siteleri, video.google.com'un yasaklandığı haberini verse de böyle bir durum şimdilik söz konusu değil. Şimdilik diyoruz, çünkü her an her şey olabilir! Yeterli araştırma yapılmadan bu tip bir haberi yayınlamak doğru değil; ancak bu durumu artık hepimizin site kapatmaları konusunda paranoyak olma aşamasına gelmemize de bağlayabiliriz.

YouTube mu? O da bildiğiniz gibi...

Okuyucu Yorumları