Böyle Plazma ekran görmediniz!

Bir Japon firması, çok ince ve bükülebilir dev plazmasıyla 2009'a damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Bu plazma çok esnek!

Shinoda Plasma isimli bir Japon firması, 3m genişliğindeki plazma ekranıyla gelecek yıla damgasını vurmaya hazırlanıyor. 125 inç'lik bir ekrana sahip olması beklenen yeni plazma ekran, üreticisi Shinoda Plasma tarafından geçtiğimiz günlerde Japonya'da gerçekleştirilen FPD International sergisinde gözler önüne serildi.

Plazma ekranı diğerlerinden ayıransa boyutları değil... Plazma sadece 1 mm kalınlığında ve esnek bir yapıya sahip. Bu sayede kullanıcılar, ekranı bükme gibi bir şansa sahip olabiliyor.

Ancak esnek plazma teknolojisinin alması gereken daha çok yol var, zira ekran sadece 960 x 360 piksel çözünürlüğü destekliyor. Bu çözünürlük, günümüz standart TV yayınları için bile yeterli değil.

Temel olarak yeni plazma ekranlarının plazma teknolojisine dayandığını ifade eden şirketin önemli isimlerinden Manabu Ishimoto, diğer plazma'lardan farklı olarak geliştirdikleri yeni ürünün kendine has bir teknolojiyi de beraberinde getirdiğinin altını çizdi.

1.4kg'lık ağırlığı ve 600Watt'lık güç tüketimiyle dikkat çeken yeni plazma ekranın önümüzdeki yılın Nisan ya da Mayıs aylarında raflardaki yerini alacağı sanılıyor.

Okuyucu Yorumları