YouTube yasağına yeni imaj!

Artık yasaklı sitelere girmek isteyenler sıkıcı yasak sayfasını görmeyecek. Yeni yasak imajı burada!

Yasağa yeni imaj!

5 Mayıs'tan bu yana kapalı olan Youtube'un ve diğer pek çok yasaklı sitenin görüntüsünü zaten unuttuk; ya da birileri unutmamızı istiyor ama aslında kimse unutmuyor...

Bu küçük ayrıntı bir yana, nihayet Telekomünikasyon Kurumu da yasak sayfasının görüntüsünden sıkılmış olacak ki yeni bir tasarımla karşımıza çıktı.

5 Mayıs'tan bu yana Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı yasak kararından bu yana Youtube'un ana sayfasını göremiyoruz. Bildiğiniz gibi Youtube'a her girmeyi denediğimizde karşımıza sevimsiz yazılarla yazılmış mahkeme kararları çıkıyor. Aynı durum diğer yasaklı siteler için de geçerli. Telekomünikasyon Kurumu da bu görüntüden sıkılmış olmalı ki, ceza kararlarının yazıldığı sayfaları değiştirmeye karar vermiş.

Yeni tasarım eskisine göre çok daha renkli. Mor ve mavi renklerin hakim olduğu sayfa, bu sayede çok daha "ilgi çekici" olmuş. Eminiz ki Youtube'a girmek isteyen insanlar bu yasak sayfasında çok daha uzun süre geçireceklerdir. Yalnız bu sayfanın okunurluğu Youtube'a mı gidiyor, Telekomünikasyon Kurumu'na mı gidiyor bir bilgimiz yok.

Yasaklamalar bu hızla giderse Telekomünikasyon Kurumu en çok okunan sayfalara sahip olacak. Bu nedenle bizce daha fazla çalışıp farklı tasarımlar ortaya çıkarmaları gerekli ki bizde bu yasak sayfalarına bakıp " Acaba Dünya'da neler oluyor" diye rahatlıkla hayaller kurabilelim.

Okuyucu Yorumları