Zararlılar Facebook'un peşini bırakmıyor

Facebook hesaplarını ve arkadaş listelerini hedef alan yeni zararlı terör estiriyor.

Hedefte Facebook var!

Facebook kullanıcılarını yanlış yönlendiren ve kullanıcıların sistemlerine zarar vermeyi hedefleyen mesajlara karşı özel önlemler aldığını açıklamasından kısa bir süre sonra ortaya çıkan bir zararlı Facebook'ta terör estirmeye başladı.

Zararlı, öncelikle kullanıcıların Facebook hesaplarına ve hesaplarının bağlantılı olduğu e-posta adreslerine bir mesaj gönderiyor. Mesajın içeriğinde YouTube sitesine giden bir bağlantı yer alıyormuş gibi görünüyor. Fakat aslında yönlendirilen site, YouTube'un görünüşüne benzer şekilde hazırlanmış bir tuzak. Siteye girdiğinizde videoyu izleyebilmek için bilgisayarınızdaki medya oynatıcı eklentisi için bir güncelleme indirmeniz gerektiği mesajı ile karşılanıyorsunuz.

Bu eklenti aslında zararlının ta kendisi... Eklentiyi indiren kullanıcıların bilgisayarında zararlı, Facebook hesaplarının tüm bilgilerine ulaşıyor, kullanıcın hesabını sildikten sonra, arkadaş listesindeki diğer tüm kişilere aynı mesajı gönderiyor.

Symantec kullanıcıları uyardı

Symantec kullanıcıları uyardı

Bu zararlıdan korunmak için özellikle İngilizce başlıklı ve şüpheli mesajları, Facebook'tan geliyormuş gibi görünse bile, açmamanız ve içerisindeki bağlantıyı takip etmemeniz çok önemli. Yoksa bir kaç dakika içerisinde Facebook hesabınız yok olabilir ve bilgisayarınızdaki kişisel bilgiler virüsü hazırlayan kişilerin eline ulaşabilir.

Şu anda dünya çapında pek çok kullanıcıyı etkilediği tahmin edilen zararlı konusunda Facebook yetkilileri henüz resmi bir açıklama yapmadı. Anti-virüs firması Symantec ise bunun W32.Koobface.A türünde bir solucan olduğunu açıkladı ve kullanıcıları en azından bir süre için kaynağından emin olmadıkları mesajları açmamaları konusunda uyardı.

Okuyucu Yorumları