Türkiye'nin oyun festivali GameX başladı!

Türkiyenin bir numaralı oyun festivali Intel GameX, büyülü kapılarını üçüncü kez oyunculara açtı...

Oyun şöleni başladı!

Ücretsiz COMPEX davetiyeniz için tıklayın...

Birincisi 2007 yılının Mayıs ayında, ikinsi ise aynı yılın Aralık ayında gerçekleşen ve Türkiye'nin en büyük oyun festivali olan Intel GameX'in üçüncüsü, 20 Kasım 2008 tarihinde, büyülü kapılarını oyunseverlere açtı.

Intel GameX, bu yıl yine, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Saray'ında 33.sü gerçekleşen Uluslararası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarı COMPEX'in çatısı altında hayat buluyor.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın alt katında, 1.500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen Intel GameX, size bambaşka bir dünya vaat ediyor.

Intel GameX, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin en çok satan oyun dergisi LEVEL ve fuarcılığın güçlü temsilcisi Rönesans Fuarcılık ortaklığı ile Intel ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Birbirinden güçlü isimlerin katılımıyla düzenlenen olan organizsayonda; katılımcı firmaların düzenlediği ödüllü turnuvalar, sahne şovları ve daha birçok sürpriz sizi bekliyor.

Bu yıl Intel GameX'in lokomotif katılımcısı Exper... Festivale -bir kısmı dört çekirdekli Xcellerator olmak üzere- 50 sistemle katılım gösterecek olan Exper; overclock şovlar, ödüllü tunuvalar ve serbest alan aktiviteleriyle fuarın altını üstüne getirecek.
(www.exper.com.tr / www.xcellerator.com.tr)

HP ise, mikro bir organizasyonla da olsa bu yıl yine Intel GameX'teki yerini alacak.

Türkiye'nin lider oyun makinesi üreticisi Dragon da bu yılki Intel GameX'e renk katacak. Firma fuara; langırt, air hockey ve rodeo gibi oyunlarla katılım gösterecek ve ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşatacak.

Fuarın basın sponsorluğunu ve organizasyonunu omuzlayan ve Türkiye'nin en çok satan oyun dergisi olan LEVEL'la birlikte CHIP Dergisi de fuar alanında olacak. LEVEL, Intel GameX ana sahnesinde düzenleyeceği eğlenceli aktivitelerle rüzgar gibi esecek.

GameX'te neler var?

GameX'te neler var?

20 Kasım Perşembe
- "Hoşgeldiniz" konuşması ve LEVEL editörlerinden Guitar Hero Şov (Lokomotif etkinlik)
- FIFA 09 turnuva (Ana sahnede Guitar Hero mini turnuvası)
- FIFA 09 turnuva final ve ödül töreni
- Guitar Hero şov ve kapanış

21 Kasım Cuma
- Exper lansmanı (Serbest zaman)
- PES 2009 turnuva (Lokomotif etkinlik)
- PES 2009 turnuva ödül töreni
- Need for Speed Undercover turnuva (Ana sahnede Mirror's Edge tanıtımı)
- Need for Speed turnuva final ve ödül töreni

22 Kasım Cumartesi
- WoW: Wrath of the Lich King tanıtımı
- LEVEL editörleriyle karma oyun parti (Fırat'la PES 2009; Elif'le The Club; Şefik'le NBA 2K9; Tuna'yla - Guitar Hero; Ali'yle Red Alert 3) (Lokomotif etkinlik)
- LEVEL editörleriyle karma oyun parti ödül töreni
- RockBand Şov ve kapanış

23 Kasım Pazar
- LEVEL editörleriyle RockBand Şov
- PC ödüllü CoD5 turnuva (Ana sahnede Red Alert 3 tanıtımı) (Lokomotif etkinlik)
- PC ödüllü CoD5 turnuva final
- PC ödüllü CoD5 turnuva ödül töreni
- LEVEL editörlerinden RockBand Şov ve kapanış

Organizasyon hakkında...

Organizasyon hakkında...

COMPEX
Bu sene 33.sü düzenlenecek olan COMPEX 2008 Uluslararası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarı 20-23 Kasım 2008 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşacak. COMPEX 2008; bilgisayarların, iletişim teknolojileri ve tüketici elektroniğinin günlük hayattaki yeri ve kullanımını gözler önüne serecek. Paneller ve aktiviteler ile renklendirilecek olan fuar; sektörel yöneticileri, bilgi işlem yöneticilerini, satın alma yöneticilerini aynı çatı altında toplayacak.

LEVEL
11 yıldır yayın hayatını sürdüren LEVEL, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş tarafından yayımlanmaktadır.

Türkiye'nin en çok satan oyun dergisi olan LEVEL, Türkiye'de oyunculuğun ve oyun sektörünün gelişmesinde baş rol oynuyor. Oyunlar hakkında haberlerin, ilk bakışların, özel incelemelerin ve özel dosya konularının yayımlandığı LEVEL'da ayrıca kapsamlı bir konsol bölümüne, Kültür & Sanat bölümüne, her ay bir röportaja, editörlerin özel köşe yazılarına ve Nostalji bölümüne yer veriliyor. Dergide tüm oyun platformları için oyun ilk bakışları, incelemeleri ve haberleri yer almaktadır.

INTEL
Intel veya (İntel), ABD merkezli, dünyanın en büyük mikroişlemci üreten firması ve en bilinen mikroişlemci markası. Firma, 1968 yılında Gordon E. Moore tarafından kurulmuştur.

İlk olarak 1971 yılında Intel 4004 mikroişlemcisiyle piyasaya çıkmıştır. Günümüzde, bilgisayarların %90'ında İntel işlemcilerinin kullanılması, önceden sadece bilgisayar üreticilerinin bildiği mikroişlemci markasını, kullanıcılara da öğreten İntel inside (İçeride İntel) reklam kampanyası sayesinde olmuştur. Şirketin piyasa değeri 150 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir.
İntel, AMD'nin 1995 yılından sonraki sürecinden olumsuz etkilenmiş. Piyasadaki hakim işlemci olma özelliğini yitirmiştir. 1995 yılından sonra AMD'nin araştırma geliştirme faaliyetlerine ağırlık vermesiyle masaüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere ilk olarak 64 bit işlemcileri piyasaya sürmüştür.

EXPER / DATATEKNİK
1989 yılında Exper PC üretmek üzere kurulan Datateknik Türkiye'nin lider PC üreticisidir. Türkiye bilişim sektörüne 1989 yılında katılan Datateknik, farklı markaların distribütörlüğü ile ilgili faaliyetlerini takiben 1994 yılında Exper markası adı altında bilgisayar üretimine başlamıştır. Türkiye bilişim sektöründe gerek ürün kalitesi ve konumlandırması, gerekse kendine özgü pazarlama stratejileri ve satış sonrası hizmetleri ile özellikle kamu ve özel sektör projelerinde liderlik yapmıştır.

Datateknik kuruluşundan itibaren insan ve hizmet kalitesine verdiği değeri tüm iş süreçlerine yansıtmış ve bu bağlamda Toplam Kalite Yönetim yaklaşımını etkin olarak uygulamıştır. 1995 yılında Exper bilgisayarları ile uluslararası markaları geride bırakarak "Türkiye'de Yılın Bilgisayarı" seçilmiş, 1996 yılında ise ''Yılın Kişisel Bilgisayar Şirketi'' unvanını kazanmıştır.

Datateknik, kaliteli hizmet anlayışını 1997 yılında ISO 9001 Kalite Güvence Belgesi'ni alan ilk bilişim şirketi olarak kanıtlamıştır.

Yenilik, kalite ve girişimcilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Datateknik, 2006 yılında başlattığı 6 Sigma uygulaması ile Türk bilişim sektöründe 6 Sigma kalite felsefesini uygulayan ilk bilişim firması olmuştur. Dünya çapında başarısı ispatlanmış bir yol haritası olan 6 Sigma felsefesi ile amaçlanan müşteri memnuniyeti, hizmet kalitesi ve nitelikli personel kadrosu ile Datateknik'in sürekli gelişimine destek olmaktır. (www.exper.com.tr - www.xcellerator.com.tr)

HP
HP, 1939 yılında kuruldu. Şirketin merkezi Palo Alto Califoria'da faaliyet gösteriyor. Firma, 91,7 milyar Dolarlık gelire sahip olan bir "Fortune 11" şirketidir. Firmanın katkı sağladığı başlıca alanlar; elektronik atık ve bilgi teknolojisi olarak sıralanabilir.

1989 yılında %100 Amerikan sermayesiyle kurulan HP Türkiye ise, ofisleri ve ülkenin dört bir yanında faaliyet gösteren yetkili servis merkezleri ile tüm Türkiye'ye hizmet etmektedir.

DRAGON
Dragon Oyun Makineleri 1984 yılında İstanbul Güngören'deki ilk atölyesinde kurulmuş, zaman içerisinde büyüyüp gelişerek bugünkü şeklini almıştır. Firma, Türkiye'de çocuk ve gençlere yönelik oyun ve eğlence amaçlı makine ve ekipman üretimindeki açığı kapatmak, gençlerin beden ve zihinsel açıdan gelişimi, aynı zamanda reflekslerini güçlendirici nitelikteki bu tür makinelerin imalatını gerçekleştirmek amacını temel prensip edinmiştir.

Okuyucu Yorumları