İlk testler: Windows 7 pre-beta performansı

İlk test sonuçları geldi: Windows 7'nin pre-beta sürümü Asus Eee PC üzerinde nasıl çalışıyor?

Betası bile iyi çalışıyor

Microsoft'un bolca övdüğü Windows 7 netbook performansı laptopmag blogunun yaptığı geçerli bir test ile doğrulandı gibi gözüküyor. Windows 7'nin beta öncesi (pre-beta) sürümünü çalıştıran Asus Eee PC 1000H standart 1,6 GHz Atom CPU ve 1 GB RAM ile yaklaşık bir dakika içinde önyükleme yapıyor ve masaüstü hazır hale geliyor; bu performans değeri Vista Home Basic ile eşdeğer. Fakat Windows 7'nin halen ham olduğunu ve yapılan testte Vista Home Basic'te olmayan Aero Glass efektlerinin açık olduğunu belirtmek gerekiyor. Testte Windows 7 beta ekstra yazılım açık olmadan son derece mütevazi bir bellek kullanımı sunuyor: Sadece 485 MB.

Tanımlamalara göre birden çok program ile çalışma (multitasking) son derece pürüzsüz gerçekleşirken Windows 7'nin önceden doğrulanmış olan daha basit kablosuz ağ yönetme özelliği de bir sorun çıkartmadı. Bloga göre tek mutlak sınır 720p kalitesindeki HD videolarda ara sıra gerçekleşen takılmalar oldu.

Bu haberler Microsoft ve onun netbook planları için çok önemli bir anlam taşıyor. Şimdiye kadar netbook'larda Vista yerine XP veya Linux kullanılmıştı, zira işletim sisteminin genel anlamda çok fazla kaynak tükettiğinden şikâyet ediliyordu.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde Eee PC'yi Windows 7 pre-beta masaüstünü Aero efektleri açıkken görmek mümkün.

<strong>Eee PC 1000H + Windows 7 beta:</strong> Sonuçlar Microsoft'un yüzünü güldürebilir.

Okuyucu Yorumları