Microsoft'un yeni hedefi hangi telefon devi?

İddialara göre Microsoft, dev bir telefon üreticisinin peşinde... MS bu hamleyle ne yapmak istiyor?

Bu iddia çok konuşulur

Microsoft patronu Steve Ballmer, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada şirketinin cep telefonu üretmek gibi bir planı olmadığının altını çizmişti. Ancak ajanslara düşen yeni bir iddia, Microsoft'un BlackBerry iş telefonları ile haklı bir üne sahip olan Research in Motion'ı (RIM) satın almak için teklif yapabileceğini söylüyor.

RIM hisselerinin birkaç ay önce 150 Dolar seviyesinde dolaşırken bugün 53 Dolar'a kadar gerilediğine dikkat çeken uzmanlar, bu büyük düşüşün yeni bir el değiştirme ile sonuçlanabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Cannacord Adams analisti Peter Misek, RIM'in Microsoft için mükemmel bir yatırım olacağını söylüyor ve şirketin hisse başına 50 Dolar'lık bir öneri ile RIM'in kapısını çalacağını söylüyor.

Microsoft RIM'i neden isteyebilir? Neden tabii ki, neredeyse her alanda rakibi olan Google'ın Android'i. Microsoft Windows Mobile 7'nin gecikmesi ile zor durumda kaldı ve pazarı Google'ı kaptırmak istemiyor. Apple'ın iPhone'u için de aynı durum geçerli. Hem Android hem de iPhone cep telefonu pazarında fırtına gibi eserken, BlackBerry'ler Microsoft için en iyi adres gibi görünüyor.

RIM'in şu an için bu öneriye çok da sıcak bakmayacağı tahmin ediliyor. Ancak düşüş sürer ve hisseler 40 Dolar seviyesine kadar gerilerse, el değiştirme işleminin tamamlanma ihtimali de artacaktır.

Microsoft yetkilileri, iddia ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları