İki teknoloji devinin beklenen ayrılığı

10 yıldır devam eden büyük ortaklıkta sona gelindi. Hangi iki teknoloji devi yollarını ayırıyor?

Büyük ortaklık sona eriyor

Daha önce de sizlere duyurduğumuz, ancak resmi olarak doğrulanmayan ayrılık nihayet resmiyet kazandı. Buna göre Siemens, Fujitsu-Siemens Computers'ta bulunan %50 büyüklükteki hisselerini Fujitsu'ya satacak.

Gelen haberlere göre Fujitsu, Simens'ten alacağı hisseler için yaklaşık 450 milyon Euro'yu gözden çıkarmış durumda ve ayrılığın en geç 1 Nisan 2009'a kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

Yapılan bu anlaşma ile Fujitsu, depolama birimlerinden sunucularına, laptoplardan masaüstü sistemlere kadar geniş bir kulvarda tek başına Avrupa pazarında söz sahibi olacak.

Fujitsu-Siemens'in satışlarındaki paylar ise şöyle: Tüketici bilgisayarları satışlarının %19'unu, iş bilgisayarları satışların %28'ini ve sunucu satışların %24'ünü oluşturuyor. Fujitsu'nun artık tek başına kalmasıyla birlikte şirketin depolama birimlerine ve sunucularına daha fazla yoğunlaşacağı sanılıyor.

10 yıllık bir anlaşmayla 1999 yılında kurulan Fujitsu-Siemens ortaklığı, vadesi dolduğu için önümüzdeki yılın Nisan ayında sona erecek. Dev şirket, yaklaşık 10.000 kadar kişiye de istihdam sağlıyor.

Okuyucu Yorumları