LG’nin Televizyonlu Telefonu Dünya Kupası’nda

LG’nin, dünyanın 3G TDMB teknolojisine sahip ilk televizyonlu telefonu V9000, 2006 Dünya Kupası’nda deneniyor.

LG’nin Televizyonlu Telefonu Dünya Kupası’nda

Mobil televizyon teknolojisinde dünya lideri LG Electronics, dünyanın 3G UMTS (WCDMA) TDMB teknolojisine sahip ilk televizyonlu cep telefonunu geliştirdi. LG-V9000 adını taşıyan televizyonlu cep telefonları, 2006 Dünya Kupası karşılaşmaları boyunca Almanya’da test ediliyor. LG Electronics, testlerle ilgili olarak 400 adet V9000’i Bavyera Ticari Yayınlar Düzenleme Kurulu’na teslim etti. Cihazlar, kupa süresince Dünya Kupası Komitesi üyeleri ve uluslararası medya temsilcileri tarafından denenecek.

LG Electronics Avrupa Başkanı James Kim, “V9000, LG’nin tüketicilerin günlük hayatlarında daha fazla eğlence ve konfora ulaşmalarını sağlamak üzere yaratıcılığının ve olağanüstü teknolojisinin bileşimiyle ortaya çıkarmış olduğu bir üründür; Dünya Kupası süresinde V9000’i deneyenler maçları, hareket halindeyken de çok yüksek görüntü kalitesi ile izleyebilecekler,” dedi.

GSM (2G), GPRS (2.5G), UMTS(WCDMA) (3G) ve TDMB’yi destekleyen LG-V9000, tüketicilere, TV yayınlarını yüksek görüntü kalitesi ile izleyebilme olanağı sunuyor. 2,2 inç’lik geniş dönüşlü ekranı ile TV yayınlarını 3 saate kadar kesintisiz olarak izleyebilme ve 1 saate kadar da kayıt yapabilme imkanı sağlayan V9000, DMB çip taşıyan yüksek çözünürlüklü ekrana ve 3D ses sistemine sahip bulunuyor.

Okuyucu Yorumları