Kingston'dan: 2GB’lık miniSD ve MMCmobile

Akıllı telefon depolama taleplerinin daha da artacağını önceden gören Kingston, yeni 2GB’lık miniSD ve MMCmobile kartlarını piyasaya duyurdu.

Kingston'dan: 2GB’lık miniSD ve MMCmobile

Daha yüksek kapasiteli mobil kartlar yeni nesil ileri seviye kablosuz cihazlar için şimdiden hazır.

Kingston Technology, çok özellikli mobil telefonların artan depolama taleplerini desteklemek üzere, daha yüksek kapasiteli miniSD ve MMCmobile kartlar üretmeye başladığını duyurdu. Yeni kartlar çok kısa bir süre içerisinde 2GB’lık kapasitelerle piyasada olacak.

“Tüketiciler, yeni nesil çok fonksiyonlu mobil cihazlar tarafından sunulan özellik ve fonksiyonlar hakkında daha fazla bilgi sahibi oldukça, cihazların depolama kapasitelerini optimize eden geniş kapasiteli Flash belleklere olan ihtiyaç da artmaya devam ediyor” diyen Kingston Mobil Medya Ürün Müdürü Keyla Valesquez, büyüyen global mobil medya pazarında yaptıkları ataştırmaların, kullanıcıların daha fazla veri, müzik, fotoğraf ve video depolamalarına imkan sağlayan yüksek kapasite ihtiyacının hızla büyüdüğüne işaret ettiğini söyledi. Valesquez, cihazın megapixel, çözünürlük ve sıkıştırma özelliklerina bağlı olmak kaydıyla, 2 GB’lık bellek kartının 1.100* adete kadar fotoğrafı taşıyabildiğini de sözlerine ekledi.

Buna ek olarak pek çok dikey pazarda da, sipariş takibi, stok yönetimi gibi mobil cihazlar üzerinde kullanılan özel iş uygulamalarında genişletilmiş bellekler kullanılıyor ve kapasitesi arttırılmış bellek kartları bu özel platformlarda hem fonksiyonelliği hem de etkinliği geliştirebiliyor.

Yeni 2 GB’lık miniSD ve MMCmobile kartlar ömür boyu garanti, 7/24 teknik destek ile ve SDA ve MMCA spesifikasyon standartlarına uyumlu şekilde satışa sunuluyor.

Kingston halen belli fonksiyonlara sahip telefonlarda bellek artırımı için kullanılan standart SD ve MMC kartlara ek olarak, miniSD’den micro SD ve MMCmobile kartlara kadar çok geniş bir yelpazede, bellek genişletme ihtiyacı artan kablosuz cihaz üreticilerine mobil bellek çözümü sunuyor. Daha gelişmiş kablosuz cihazlar pazara sunuldukça, Kingston üreticilerin artan bellek ihtiyaçlarını karşılamak üzere daha geniş kapasiteli mobil bellek çözümleri üretmeye devam edecek.

* JPEG formatında sıkıştırılmış fotoğrafların yaklaşık adetidir. JPEG dosya büyüklükleri cihaz modeline, dahili dosya ve sıkıştırma ayarları ile, kullanıcıların seçtiği çözünürlük ve sıkıştırma ayarlarına göre değişmektedir. Buna ek olarak JPEG sıkıştırma, fotoğrafın kompleksliğine göre farklı büyüklüklerde sonuçlanabilir.

Okuyucu Yorumları