Arı Maya'nın Tahtı Sallanıyor!

AMD'nin teknolojisi ile hayat verdiği Bee Movie (Arı Filmi) 14 Aralık'ta izleyicisi ile buluşuyor.

Arı Maya'ya rakip

Tüm teknolojik desteği, AMD işlemcili HP Bilgisayarlar tarafından karşılanan Bee Movie'nin hazırlık aşamasında animasyon işlemleri için 1 milyon saat çalışma yapılırken, yapım sürecinde tahmini 25 milyon işlemci saati harcandı. Birçok detaya yer verilerek hazırlanan animasyon filminde insanlar ve arılar için 103 farklı saç stili; ağaç, bitki ve çiçekler için ise 300'den fazla özgün çeşit üretildi.

Öfke, can sıkıntısı, keyif gibi duyguları yansıtabilmek için arıların kanat hareketlerinden faydalanıldı. Yapımı aylarca sürdüğü için süper hızlı kanat çırpma efekti çeşitli sahnelerde birkaç kere kullanıldı. AMD teknolojisi ile görsellerin olduğu kadar duyguların da gerçekçiliği başarılı bir şekilde perdeye yansıtıldı.

DreamWorks Animation SKG Kurucusu ve Genel Müdürü Jeffrey Katzenberg, yaptığı bir açıklamada, AMD'yi sanat topluluğunun ihtiyaçlarını yakından takip eden, animasyon filmler için gerekli teknoloji ihtiyaçlarını gören ve bunlara cevap veren teknoloji şirketlerine örnek olarak gösterirken, "AMD'nin sürekli desteği ve yenilikçi teknolojileri sayesinde, dijital sanatçılarımız canlandırmanın sınırlarını zorlayabilmekte ve seyircilerimizi etkileyebilmektedir." dedi.

"AMD'nin lider işlemci teknolojisi, DreamWorks Animation sanatçılarının hayal güçlerinin hızında çalışmasına olanak tanırken, dijital canlandırma alanındaki standartları da sürekli yükseltti," diyen AMD Pazarlama Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Stephen Di Franco şöyle devam etti: "Canlandırmasını yaparken en çok zorlandığımız şey, kıvamından dolayı bal oldu. Sanatsal performansı ateşleyen teknoloji çözümleri getirme vizyonumuz doğrultusunda hareket ediyoruz."

Dreamworks Bee Movie'den önce Madagaskar, Şrek ve Orman Çetesi gibi birçok animasyon filminde de AMD teknolojisine güvenmişti.

Cem Yılmaz'ın Sesiyle Arı Barry

Jerry Seinfield aklındaki animasyon projesini Steven Spielberg'le paylaşınca Arı Filmi'nin dört yıllık yapım yolculuğuna başlandı. Jeffrey Katzenberg'den animasyon filmleri yapımı hakkında hızlı kurs alan Seinfield "Size bir kum havuzu veriliyor ve herşeyi istediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz söyleniyor. Yalnız bir farkla: Her seferinde bir kum tanesi veriliyor ve onu şekillendirmeniz dört yılınızı alıyor" diyerek yapım aşamasını özetledi.

Bee Movie, biri arılara, diğeri insanlara ait iki farklı dünyayı ve aralarındaki çelişkileri anlatıyor. Filmde arılar iğnelerine rağmen sevimli bir şekilde ortalıkta gezinirken, sıkıcı, düz yaşantılara sahip insanların bala göz dikerek ne kadar zalimleştikleri konu ediliyor. Filmin orjinalinde seslendirmeyi yapan isimler arasında Renee Zellweger,Chris Rock ve Jerry Seinfield bulunuyor.Türkçe versiyonunda ise Bee Movie'nin baş kaharmanı Arı Barry kendini Cem Yılmaz'ın sesiyle izleyicisine duyuruyor.

Okuyucu Yorumları