NASA Nikon'u tercih etti

NASA, uzayda çekilecek fotoğrafların donanımını hazırlamak için Nikon'u tercih etti.

Nikon uzayda!

NASA Nikon'u tercih ettiNASA (National Aeronautics and Space Administration-USA) tarafından ekip etkinliklerini kaydetmek üzere Nikon şirketiyle anlaştı. 76 adet D2XS dijital SLR dijital kamera, 39 adet NIKKOR lens (iki tip), 64 adet Speedlight flaş siparişi, SLR dünyasındaki rekabeti uzaya taşıdı.

Haziran 2006'da sunulan D2XS modeli SLR kamera oldukça iddialı. 12,4 etkin megapiksel görüntü sensorü, saniyede 5 kare sürekli çekim, 37 ms ile dünyanın en kısa deklanşör bırakma hızı, performans ve güvenilirliği ile Nikon'un dijital sınıfında yer alan en üst modeli olma özelliğini taşıyor. Kendisine verilen bu siparişleri uzaya adını kazımak olarak algılayan Tokyo-Nikon, D2XC modelinin üstüne hayli eğilerek NASA'nın ve tüm dünyanın beklentilerini karşılamaya hazırlandı.

Nikon, NASA'yı fotoğraf ekipmanları ile desteklediği gibi ayrıca bu ekipmanların kullanımı ile ilgili eğitimleri de veriyor. D2XS modeli, belirli görevler için uygunluğunu belirlemek amacıyla NASA'nın zorunlu testlerinden geçecek olsa da, fotoğrafçıları ilgilendiren asıl nokta NASA tarafından kullanılacak D2XS modelinin; üzerinde yapılacak bazı değişikliklerin dışında, piyasadaki modeller ile neredeyse eşdeğer teknolojisiyle tüm dünyadaki profesyonel fotoğrafçıların kullanımına sunulmuş olması.

Uzayın sert ve dikkat gerektiren çevresine dayanıklı olduğu iddia edilen ekipmanlar, şimdiden gözünü kaliteye çevirmiş fotoğrafçıların dikkatini çekmiş durumda. Nikon Nasa'nın uzaydaki başarısında büyük payın kendisinde olduğunu kanıtlamak için çalışmaya devam ederken, siparişler teslim edildikten sonra Dünyaya gelecek olan fotoğraflar merakla bekleniyor.

Berk Ergin
CHIP Online

Okuyucu Yorumları