GTA IV bile Wii'yi durdurmayı başaramadı

Nintendo Wii, GTA IV'e rağmen, Mayıs ayında da rakipleri Xbox 360 ve PS3'e büyük fark attı.

GTA IV PS3'ü kurtaramadı

Konsol dünyasında rüzgar Nintendo'dan yana esmeye devam ediyor. Nintendo Wii, Mayıs ayı içinde ABD pazarında rakipleri Xbox 360 ve PS3'ün toplam satış rakamlarından fazlasına ulaştı.

Pazar araştırmaları şirketi NPD tarafından yayınlanan raporda Nintendo'nun, 2008 yılının Mayıs ayında sadece ABD pazarında 675 bin adet Wii sattığı açıklandı. En yakın rakibi Sony, PS3 ile 208 binde kalırken Microsoft Xbox360 186 bin adetle üçüncülüğü aldı.

Raporda toplam satış rakamları bile Wii'nin oldukça gerisinde kalan PS3 ve Xbox360'ın geçen ay çıkan Grand Theft Auto IV ile bekledikleri seviyede yeni donanım satışına ulaşamadıkları açıkça görülüyor.

Haziran ayı içindeki Babalar Günü ve okul mezuniyetlerinin konsol satışlarına olumlu etkisi olması beklenirken, pazar analistleri Mayıs'ta oyun endüstrisinin aylık cirosunun geçen yıla oranla yüzde 30 artarak toplam 1.12 milyar dolara ulaştığını ifade ettiler.

CHIP Online yorumu:
Geçtiğimiz ay buradan yayınladığımız Nisan ayı satış rakamları da bundan çok farklı değildi. Ancak o zaman, GTA IV'ün bu durumu biraz değiştirebileceği tahminini yapmıştık. Görünen o ki, Sony ve Microsoft, Wii'nin egemenliğini yıkmak için GTA IV'den çok daha büyük bir fikir ile oyuncuların karşısına çıkmak zorunda.

Okuyucu Yorumları