Panasonic Sony'yi tahtından etti!

Yapılan araştırma, Sony'nin gönüllerin şampiyonu ünvanını bıraktığını gösteriyor. Yeni şampiyon kim?

Sony tahttan indi!

Son günlerde Howard Stringer yönetimi altında yeniden yapılanmaya giden ve eski güçlü günlerine dönmek isteyen Sony, yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarından pek de memnun kalmamış olsa gerek.

En çok beğenilen ve taktir edilen elektronik şirketini belirleyen araştırma, elektronik cihazlar konusunda hangi firmanın başı çektiğini göstermesi bakımından önemliydi. 600 kişiyi kapsayan araştırma Mayıs ayında Nikkei adında ve iş dünyasına hitap eden bir Japon gazetesi tarafından yapıldı.

Araştırmanın sonuçlarına göre tüketiciler, favori şirketleri olarak Panasonic'i tercih etti. Araştırmada yer alan kişilerin daha önce bu firmaların herhangi bir ürününe sahip olmasına ve yakın gelecekte bu firmaların birinden herhangi bir ürün alacak olmasına dikkat edildi.

Araştırmanın sonucuna göre oluşan sıralamaya bakıldığında, uzun zaman boyunca diğer Japon firmalarını geride bırakan Sony'nin Sharp, Toshiba, JVC ve Mitsubishi'den sonra gelmesi ise bir başka ilginç detay olarak karşımıza çıkıyor.

Panasonic ise katılımcılar tarafından her zaman sağlam ve dayanıklı ürünleriyle tanınan bir firma olarak tanımlandı. Viera TV'leri gibi başarılı seri ürünlere sahip olan Panasonic, 2002 yılından bu yana Sony'nin en büyük rakibiydi.

Ancak bu sonuca rağmen Sony için iyi haberler de yok değil. Video kaydedici ve PC'ler baz alındığında tüketicilerin çoğunluğunun Sony'nin ürünlerini seçtiği de araştırmanın sonuçları arasında yer aldı.

Okuyucu Yorumları