Cinsel suç işleyenler tek tek banlanacak

İnternet üzerinde korumasız olan 18 yaş altı çocukların suçlulardan zarar görmesinin önüne geçiliyor

Sapıklara yakın takip

Cinsel suç işleyen e-mail adresleri Facebook ve Bebo gibi sosyal network sitelerinde kontrolden geçerek 18 yaş altı çocuklar koruma altına alınacak.

İngiltere'de hükümetin teklifine göre, polise adres bilgilerini vermeyen ya da yanlış veren suçlular 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Web sitelerinin sözkonusu e-mail adreslerinin aktivitelerini izlemesi ve gerektiğinde bloklaması bekleniyor. Bu yeni yasa eğer yürürlüğe girerse 30 bin kadar cinsel suç işleyen kişiler bu yasadan etkilenecek.

Bu sayede çocuklar internet üzerinde daha güvende olacak ve bu tür suçlular her daim çocuklardan bu sayede uzak tutulabilecek.

Hayır kurumları bu yasaya göz kırparken, bazı kesimler ise internetin bu şekilde kontrol edilemeyeceğini öne sürüyor.
Suçluların izlenme raporları Child Exploitation and Online Protection (Ceop) merkezi ve internet şirketleri tarafından hazırlanacak. Ancak Ceop zaten interneti yakından takip ediyor ve her ay çocuk istismarıyla ilgili yaklaşık 400 rapor yayınlanıyor.

Ancak şimdi çalışmanın çerçevesi biraz daha genişletiliyor. Facebook, Bebo, Piczo ve MySpace gibi siteler artık sıkı kontrolde olacak. Bu sitelerin Ceop'a gönülden yardım edecek olması ise umut verici bir gelişme olarak lanse ediliyor.

Okuyucu Yorumları