Nullsoft’un Yeni Oynatıcısı Yazın Geliyor

NullSoft’un WinAmp geliştiricileri, sevilen medya oynatıcılarının tamamen yepyeni bir versiyonunu yazın kullanıcıların beğenisine sunmayı planlıyor.

Nullsoft’un Yeni Oynatıcısı Yazın Geliyor

Nullsoft, “WinAmp 5” kod ismi altında geliştirilen yazılımın ismini çok basit bir işlem ile açıklıyor: WinAmp 2 + WinAmp 3 = WinAmp 5.

Pratikte ise yeni oynatıcı her iki eski sürümün en iyi özelliklerini kendi üzerinde barındıracak. Bu nedenle “WinAmp 5”, 2 ve 3 sürümlerine ait geliştirmeleri, yüzleri ve eklentileri de destekleyecek. Nullsoft, WinAmp 3 scriptlerinin destekleneceğini de vurguluyor.

Müzik CD’leri için yeni fonksiyonlar
Geliştiricilerin açıklamalarına göre müzik CD’lerinin okunması ve müzik ve video CD’lerinin basılması ise yeni fonksiyonlar arasında yer alıyor. Ancak bu medyaların kopya korumasına karşın kopyalanabileceği veya yazılabileceği konusunda ise ekstra bir bilgi mevcut değil.

Nullsoft ilk olarak Nisan ayının ilk haftasında WinAmp’ın 2.90 versiyonunu yayınlayacak. Şu anda bu yazılımın Beta 2 versiyonu mevcut. Video desteği ve müzik dosyalarının yönetiminin bu sürümde kullanılabilir durumda olması planlanıyor.

Download: WinAmp 2.90 Full Beta 2

Okuyucu Yorumları