Kablosuz USB Destek Grubu kuruldu

İlk yüksek hızlı kişisel kablosuz bağlantı ile ilgili çalışmalarını hızlandıran Intel’in desteğiyle Kablosuz USB Destek Grubu kuruldu. Grubun diğer üyeleri, HP, Microsoft, NEC, Philips, Samsung ve Agere Systems.

Kablosuz USB Destek Grubu kuruldu

Destek grubu kablosuz USB’ye kablolu USB ile aynı mimari ve kullanımı sağlayacak 480 Mbps bant genişliği hedefli kablosuz USB standartlarını belirlemeye başladı. Böylece günümüzde kullanılan kablolu USB çözümlerinden kablosuz sisteme geçmek isteyenlerin işi kolaylaşmış oluyor.

Bu özellikler, her ikisi de sektördeki kamuya açık birlikler olan ve bir network ortamındaki çoklu ortam araçları arasında kişisel alan kablosuz bağlantı çalışmalarını destekleyen MultiBand OFDM Alliance (MBOA) ve WiMedia Alliance’ın ultra geniş radyo bandı (UWB) çalışmaları temelinde belirlenecek.

Kablosuz USB’nin günümüzdeki kablolu USB 2.0 standardıyla kıyaslanabilecek 480 Mbps başlangıç bant genişliği bulunması ve enerji kullanım gereksinimi düşük olmasının yanı sıra, 10 metrenin altındaki mesafelerde kullanım özelliği olacak. Kablosuz USB arayüzü kullanıcıya yüksek hızlı kablosuz, güvenli, kullanımı kolay ve geriye dönük olarak uyumlu bağlantı kolaylıkları getiriyor.

Intel, USB Implementers Forum (USB-IF)’un Kablosuz USB standartları için ticari birlik oluşturacağı inancıyla Kablosuz USB Destek Grubu oluşumuna öncülük ediyor. Intel bu inisiyatifi UWB sinyal verici (radyo) platformu üzerinde çalışacak ilk ticari uygulama olarak pazara sunulması için çalışmalarına devam edecek. Kablosuz USB standartlarını belirleme çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Intel Teknolojik Strateji Uzmanı ve USB-IF başkanı Jeff Ravencraft, “Kablosuz USB Destek Grubu, kablolu USB’nin mevcut sürücü yazılımı yatırımı ile ara ve bul kullanım kolaylığı gibi özelliklerini koruyacak,” diyor. “Kablosuz USB kablolu USB’nin işlevselliğini içerdiği gibi kablo bağlantısı gereksinimini de ortadan kaldıracak ve CE işletim sistemi ile çalışan cihazlar ve çevre birimlerinin veri akışında güçlü bir destek sağlayacak”

Okuyucu Yorumları