Radeon HD 4870'lerin kralı Diamond'dan

Diamond Multimedia, ATI'nin HD 4870'ini kullanan ekran kartıyla rekorları alt üst edecek.

Diamond'dan hız denemesi

AMD-ATI üretimi Radeon HD 4870 grafik çipi kendi fiyat segmentinde en iyi çözüm olarak öne çıkıyor. Yurtdışında başarılı satış rakamlarına ulaşan grafik çipinin kullanıldığı ekran kartları ülkemizde piyasaya çıkmak için gün sayarken, üreticiler fark yaratacak değişiklikler yaparak markalarını öne çıkarma derdine düştüler bile.

Eskilerin en bilinen ekran kartı üreticilerinden Diamond Multimedia yeniden doğuşuyla birlikte bu çipi kullanarak tasarladığı Diamond Radeon HD 4870 XOC Black Edition ile bir üst segmentteki NVIDIA GeForce GTX 280 gibi rakiplere kafa tutmaya hazırlanıyor.

HD 4870 XOC Black Edition tahmin edebileceğiniz gibi overclock yoluyla hızlandırılarak bir üst seviye kabul edilen kartlarla bile boy ölçüşecek hale getirilmiş. Kartın grafik çipi ve bellek saat hızları 750MHz/3600MHz'den 800MHz/4400Mhz'ye çıkarılmış. Fabrika ayarları olarak belirlenen bu saat hızlarında kart NVIDIA'nın en yüksek fiyatlı grafik çözümü GTX 280'le başa baş gidiyor. Yüksek saat hızlarında stabilitenin sağlanması için standart hava soğutması yetmeyeceğinden kartta sıvı soğutma uygulanmış. Kartın overclock sınırı firmware yoluyla ortadan kaldırıldığından üretici garantisi dışında grafik işlemci ve bellek frekanslarının daha da yükseltilmesi mümkün.

Diamond'ın hızlandırılmış HD 4780 modeliyle pazarda uzun süre yalnız kalması zor görünüyor. Aynı yolu izleyecek diğer üreticilerin HD 4780 grafik çipini kullanan overclock edilmiş ekran kartlarını önümüzdeki günlerde duyurmaları beklenebilir.

Okuyucu Yorumları