Futbolcular oyunlarda neye dikkat ediyor?

FIFA, PES ve gerçek futbolcular: Kim neyi seviyor, neyi sevmiyor? İşte ilginç açıklamalar...

Söz sırası futbolcularda!

Eğer futbol oyunlarından hoşlanıyorsanız, ya Pro Evolution Soccer, ya da FIFA hayranısınız demektir. Küçük istisnalar hariç durum bu... Bugün futbol oyunu dendiğinde akla sadece bu iki oyun geliyor.

Peki ama gerçek futbolcuların bu oyunlar hakkında ne düşündüklerini ya da oyun içerisindeki kendi karakterlerini beğenip beğenmediğini hiç düşündünüz mü? Bu konuda mutlu olanlar da var, mutsuz olanlar da... İlginç açıklamalara geçmeden önce, futbolcuların oyun bağımlılığına göz atalım:

Manchester United ve İngiltere milli takımının yıldız ismi Wayne Rooney gerçek bir FIFA hayranı olduğunu gizlemiyor; hatta kendisini oynamaktan büyük zevk aldığını itiraf ediyor ki. Öyle ki, Rooney'in "tek bir maçta kendi adıma5 gol attım" açıklaması bile manşetlerde yer bulabiliyor.

Arsenal'den Cesc Fabregas ve Chelsea'den Shaun Wright-Phillips de FIFA hayranı futbolcular arasında yer alıyor. Ancak Chelsea'nin kaptanı John Terry gerçek bir PES fanatiği. Bunu da, evinde düzenlediği büyük PES turnuvası ile zaten ispatlamış durumda. Terry oyuna o kadar önem veriyor ki, bu turnuvaya "Judgement Day" yani Hesaplaşma Günü gözüyle baktığını söylüyor.

Futbolculardan ilginç açıklamalar

Futbolculardan ilginç açıklamalar
Ronaldo oyunda nasıl göründüğüne çok önem veriyor.

Bir futbolcu, oyun içerisinde kendini gördüğünde farklı tepkiler verebiliyor. Özellikle son zamanlarda grafiklerin gerçeğe iyice yaklaşması, bu tepkilerin farklılaşmasında önemli bir role sahip.

Tottenham kadrosunda bulunan Jermaine Jenas PES'te dudaklarının çok büyük göründüğünden şikayetçi ve şunları söylüyor: "Dudaklarım biraz büyük olabilir ama sorun değil; nasılsa editör yardımıyla hemen düzeltebiliyorum."

Manchester United'ın Portekizli yıldızı Christiano Ronaldo'nun söyledikleri ise, futbolcuların oyunlara verdiği önemi ispatlar cinsten: "Yeni PES'i çok büyük bir merakla bekledim, çünkü beni doğru bir biçimde oyuna yansıtıp yansıtmadıklarını görmek istiyordum."

Milan'ın yeni transferi Ronaldinho da aynı konuyu merak etmiş: "FIFA'da kendimi gördüğümde çok mutlu oldum, çünkü beni oyuna çok güzel yansıtmışlar. Oyun içerisindeki ben ve gerçek ben arasındaki en büyük benzerlik, oyundan aldığımız zevki en iyi biçimde yansıtıyor olmamız."

Soz söz EA Sports başkanında…

Soz söz EA Sports başkanında…

EA Sports'un başkanı Peter Moore, gerçek ve sanal karakterler arasındaki bağın bazen çok aşırıya gittiğini söylüyor. Moore'a göre asıl tepkiyi verenler Amerikan futbolu sporcuları. İşte Peter Moore'un söyledikleri:

"Amerikan futbolu sporcuları, her ne kadar yolda milyonlarca dolar kazanan atletler olsalar da, oyunda nasıl göründüklerine büyük önem veriyor. Nası göründüklerinin yanında, yetenek dereceleri de onlar için çok önemli. Her yeni oyunu piyasaya sürmemizin ardından telefonlarımız çalmaya başlıyor ve yeteneklerinin tam olarak oyuna yansıtılmadığından şikayetçi olan sporcularla karşılaşıyoruz. Daha hızlı olduğunu ya da pas yeteneğinin daha fazla olduğunu söyleyen ve oyunda bu durumun düzeltilmesini isteyen futbolcu sayısı hiç de az değil. Bence bu oldukça komik bir durum."

Okuyucu Yorumları