1Gbit internet 60 YTL!

Hemen heyecanlanmayın; bu tarife ne yazık ki Türk Telekom'dan gelmiyor. İşte "onlar ve biz" komedisi

60 YTL'ye 1Gbit internet!

Ülkemizde internetle ilgili sorunların ardı arkası kesilmezken, dış ülkelerin birçoğu büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Bunun en güzel örneği de her zaman olduğu gibi teknolojinin kalbinin attığı ülke olan Japonya.

İnternet hızlarıyla ilgili araştırmalar dünya genelinde sık aralıklara gerçekleştiriliyor. Bu araştırmaların sonucunda ise özellikle İngiltere'nin genişbant hızının son derece yavaş olması, bunun aksine Japonya'nn neredeyse 1Gbit/s internet bağlantısına ulaşması oldukça dikkat çekici.

Dünyanın ilk gigabit-sınıfı FTTH servisi, Japonya'da 1 Ekim'den itibaren, KDDI şirketi aracılığıyla hayata geçiyor.

Hikari One Home Gigabit ismiyle anılan yeni servisi kullanmak için, Japonların ayda 60YTL'lik bir ücreti gözden çıkarmaları yeterli olacak. Mevcut 100Mbit/s hızındaki servisi kullananlar ise şu an için yaklaşık 25YTL'lik bir aylık ödeme yapıyor. Bu nedenle fiyatlara da bakıldığında, kullanıcılar için 1Gbit/s hızındaki bağlantının ücreti gayet uygun.

Peki biz hangi hız için ne kadar ödüyoruz? Bu soruya cevap vermek şu an için pek içimizden gelmiyor. Dileyenler, sorunun cevabını nereden alacaklarını çok iyi biliyor zaten...

Okuyucu Yorumları