Smartphone Kategorisinin En Özel Telefonu

Mobil iletişim alanında dünya lideri Nokia, güzellik ve zekayı biraraya getirdiği yeni ürünü Nokia 9300’ı kullanıcıların beğenisine sundu. Dikkat çeken ses ve veri özellikleri ile Nokia 9300, iş ve hayat tarzına önem verenler için tüm özelliklerin tek bir noktada toplandığı bir ürün olarak göze çarp

Smartphone Kategorisinin En Özel Telefonu

Dıştan bakıldığında zarif ve elegan görünümü ile fark yaratan Nokia 9300, hareket halinde, masa üstünde ya da tek bir açıdan bile görülme olanağı sunan 65.536 renk seçeneğine sahip ekranı ile full klavye özelliği sunuyor. Nokia 9300, cep telefonu ile PDA gibi özellikleri bağlayan veri-merkezli cihazlarla karşılaştırıldığında ses fonksiyonelliği ile farkını ortaya koyuyor. Buna ek olarak, Nokia 9300’ın kompact tasarımı her iki el ile de taşınma kolaylığı sunuyor.

Nokia yetkilileri yaptıkları açıklamada, ”Standart cep telefonlarının görünüş, rahatlık, kolaylık ve basitliğine uymaksızın veri-elverişli bir cihazdan güçlü fonksiyonellik bekleyen profesyoneller tarafından tercih edilecek. Bugüne kadar bir çok insanın sahip olmayı istediği pek çok özelliği bir arada taşıyan tek bir cihaz olan Nokia 9300, tarzı ile stil sahibi telefonlar arasında farkediliyor” dediler.

IDC yetkilileri yaptıkları açıklamada, ”Bireysel kullanıcılar telefonun satış değerlerini değerlendirseler de girişimde ki başarıda telefonun stili ve veri kapasitesi önemli bir rol oynuyor. Nokia 9300, hem bir telefon olarak özellikleri ile hem de mobil pazar uygulama işlem platformunda işlem gören bir cihaz olarak büyük başarı yakalıyor” dediler.

Nokia 9300’ın entegre klavyesinde bulunan sekiz fonksiyonel tuştan ofis uygulamalarına ve kişisel bilgilere tek tuşla ulaşabiliyorsunuz. Beş yöne giden joystick sayesinde kullanıcılar bilgilere ulaşmak ve notlarını almak üzere menüye girebiliyorlar.

Nokia yetkilileri yaptıkları açıklamada, ”Nokia 9300, üst seviye kulanılabilirlik, zarif tasarım ve güçlü fonksiyonellik özelliklerini biraraya getiriyor. Nokia 9300’ın şu anda piyasada smartphone kategorisinde bulunan en akıllı telefon olduğuna inanıyoruz. Nokia üst uç ürün portföyüne katılan önemli bir üründür” dediler.

Üç bantlı Nokia 9300, GSM/GPRS/EDGE şebeke ve bağlantılarında işlem görmektedir. Entegre hoparlör ve Blackberry bağlantı Desteği‘ni içeren çoklu e-mail müşterileri yoluyla beş parti konferans arama özelliği ofis içinde ve dışında benzersiz bağlantı ayrıcalığı sunar. Bluetooth ve kızılötesi bağlantı özelliklerine sahip Nokia 9300, kullanıcılara PC ve dizüstü bilgisayarlarına iki yoldan bağlantı ve diğer mobil cihazlar ile veri değişimi imkanı sunuyor.

Nokia 9300, 1.25 milyon kayıtlı geliştiricisi üzerinden (Opsiyonel MMC kart ile 2GB’a çıkabiliyor) email depolama, döküman, sunum, yazılı ve multimedya mesajlar, zil sesleri, veri dosyaları, takvim notları, yapılacaklar listesi ya da iş ve oyun uygulama yükleme özelliklerini sunan 80 MB’lık kullanıcı hafızasına sahip.

Nokia 9300’ın özellikleri:

1- Handsfree çağrılara Bluetooth sesli bağlantı desteği
2- Kolay veri transferi ve senkronizasyonu için Bluetooth veri desteği ve USB bağlantısı
3- IMAP4, POP3, SMTP, SyncML ve Blackberry Bağlantı için çok sayıda email müşteri desteği
4- Kişisel firewall ve antivirüs programları ile donatılmış kurumsal bilgilere güvenli mobil giriş imkanı sunan SSL/TLS, Ipsec VPN içeren güvenlik özellikleri
5- HTML/XHTML tarama, HTML 4.01 ve JavaScript 1.3 yoluyla destekli yüksek hızda internet tarama
6- Ofisinizi dışarı taşımak amacıyla döküman, notlar, sunumlar ve PDF görüntüleyiciyi içeren bir iç ofis sistemi
7- Ofis içinde ve dışında MP3 ve multimedya player

Nokia 9300’ın 2005 yılının birinci çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları