Zeynel Öztürk

Google+ sizi yayınlamasın!

Cep telefonunuz her fotoğrafınızı Google'a mı gönderiyor?

Ayarlarınız doğru olabilir, ama çektiğiniz her fotoğrafın Google'ın eline geçmediğinden emin misiniz?

Sosyal ağ sürüsünde kendine yer edinmeye çalışan Google+ amacına ulaşabilecek mi, bunu zaman gösterecek ama eğer siz de bir Google+ ve bir Android cep kullanıcısıysanız ve gizliliğe önem veriyorsanız, bir konuya dikkat etmeniz gerekiyor.

Google+'ın mobil uygulamasında bulunan "Anında yükleme" özelliği, cebinizde çektiğiniz fotoğrafları anında Google+ fotoğraflarınızın arasına yüklüyor. Bu özellik varsayılan olarak açık geliyor ve fotoğraflarınızın karşıya yüklendiğini anlamanız, ancak Google'ın PC'lerde üstte bulunan çubuğu takip ediyorsanız mümkün. 


Ancak görünüşe bakılırsa bu işlevi kapatmak da işe yaramayabiliyor. Zira birkaç gün önce telefonumda aldığım ekran görüntülerinin Google+'da yayınlandığını görmek, işe yaramadığının bir göstergesi olsa gerek. Tabi, bu sadece bendeki bir sorun da olabilir ama ben en iyi çözümü zaten fazla kullanmadığım uygulamayı kaldırmakta buldum...

Tavsiyem ise, ne kadar ihtimali düşük de olsa, Google+'daki fotoğraflarınızı kontrol etmeniz ve telefonunuzun albümünün internette yayınlanmadığından emin olmanız.

http://twitter.com/#!/ZeynelOzturk