Sony ve Toshiba: LCD TV'de taşeron devri

Sony ve Toshiba'nın tüm LCD TV'lerini kendileri mi üretiyor sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz!

Made in Taiwan

Japonya'nın ciddi haber kaynaklarından nikkei.co.jp'nin iddiasına göre Sony ve Toshiba, ayrı ayrı aldıkları kararla LCD TV üretimlerinin bir kısmını Tayvan'daki taşeron şirketlere veriyor. Yakın gelecekte piyasaya sürülecek olan yaklaşık 4,5 milyon LCD TV, bu taşeron şirketlerin elinden çıkmış olacak.

Sony, 3 milyon adet LCD TV için Hon Hai Precision Industry isimli taşeron ile anlaşmış durumda. Hon Hai Precision Industry, hali hazırda Apple için iPod ve iPhone, Intel içinse anakart üretimi yapıyor.

Geriye kalan 1,5 milyon adet LCD TV içinse, Toshiba Compal Electronics ile anlaştı. Compal Electronics aslında Toshiba'ya yabancı bir şirket değil. Toshiba için laptop üreten şirket, bunun yanında Dell ve HP için de laptop üretimini üstlenmiş durumda.

Sitenin haberine göre iki Japon devinin LCD TV üretiminin bir kısmını taşeronlara devretmesinin altında yatan ana neden, artan talep ve fiyat rekabeti karşısında maliyetleri biraz olsun düşürebilmek. Tabi bu durum, iki büyük şirketin tayvan çıkışlı ürünlerinin kaliteden ödün vereceği anlamı da taşımıyor.

Diğer iki Japon elektronik devi Panasonic ve Sharp ise halen LCD TV üretimini kendi fabrikalarında gerçekleştiriyor.

Okuyucu Yorumları