Mutlaka izleyin: Apple MS'le dalga geçiyor

Apple Microsoft'un 300 milyon Dolarlık Windows reklam kampanyasına öyle bir cevap verdi ki... İzleyin...

İşte bunlara gülünür!

Microsoft'un tam 300 milyon Dolar ayırarak hazırladığı ve Apple'ın "Get a Mac" reklamlarına karşı yayına sürdüğü reklam filmleri çok ses getirmişti. İlk iki bölümde Bill Gates ve Jerry Seinfeld rol alırken, üçüncü bölüm doğrudan "Get a Mac" reklamlarını hedef almış, ünlü ünsüz bir çok kişi kamera karşısına geçip "I'm a PC - Ben PC'yim" demişti.

Ve şimdi sıra tekrar Apple'a geldi. Şirket yine "I'm a PC - I'm a Mac" konseptinde iki yeni reklam filmine imza attı. İlk filmde Mac'i canlandıran aktör Justin Long, PC'yi canlandıran aktör John Hodgman'a, Microsoft'un reklam kampanyası ile ilgili sorular soruyor. PC reklama ve Vista'nın açıklarını kapatmaya ayıracağı parayı hesaplarken, bütçenin büyük kısmını reklama ayırıyor. Mac ise kalan paranın Vista'yı toparlamak için yeterli olmayacağını "Sence bu para Vista için yeter mi?" sorusuyla ortaya koyuyor. PC de Mac'i haklı buluyor; ancak Vista için daha fazla para ayırmak yerine, ayırdığı parayı da reklama aktarıyor.

İlk reklam filmini izlemek için buraya tıklayın...

İkinci reklam filminde ise Microsoft'un yeni Windows'u için Windows 7 adını seçmesine gönderme yapılıyor. Reklam filminde PC, Mac'in her Vista deyişinde "bip" sesi çıkartarak onu engellemeye çalışıyor.

İkinci reklam filmini izlemek için buraya tıklayın...

Şimdi sıra tekrar Microsoft'ta... Bakalım bu savaş nereye kadar gidecek?

Okuyucu Yorumları