İlk kez burada: Win 7'nin resmi adı açıklandı

Windows 7 kod adıyla geliştirilen yeni Windows'un resmi adı ne olacak? Cevap ilk kez CHIP Online'da!

Windows 7'nin resmi adı...

Uzun bir süredir Windows 7 kod adıyla geliştirilen yeni Windows sürümü, resmi adına nihayet kavuştu. Microsoft'tan Mike Nash'in blog'unda duyurduğu bu gelişmeye göre yeni Windows piyasaya Windows 7 adıyla sunulacak. Hayır; ne siz yanlış okudunuz, ne de biz yanlış yazdık... Windows 7 kod adı, hiç de alışık olmadığımız bir biçimde resmi ad olarak belirlenmiş durumda...

Mike Nash, yeni Windows'u Windows 7 adıyla piyasaya sürmelerinin nedenini şu şekilde açıklıyor: "Yıllardır piyasaya sürdüğümüz her yeni Windows için farklı isimlendirme yolları kullandık. 3.11 gibi sürüm numaraları, 95 ya da 98 gibi tarihleri ya da XP ve Vista gibi etkileyici olacağına inandığımız isimler... Özellikle tarih kullanmamızın çok doğru olmadığını düşünüyoruz; çünkü Microsoft her yıl yeni bir Windows'u kullanıcılarına sunmuyor. En basitinden açıklamak gerekirse yeni Windows piyasaya süreceğimiz yedinci Windows olacak ve adı da Windows 7 olacak."

Microsoft bugüne kadar geliştirme aşamasında kullandığı kod isimleri, küçük istisnalar dışında hiçbir zaman final sürümleri için kullanmadı. Özellikle konu Windows olduğunda, Windows 7 adı bir ilki temsil ediyor.

Okuyucu Yorumları