Retro Space: Core 2'li arcade makinesi

70'li yılların oyun canavarı Computer Space aramıza dönüyor. Üstelik Core 2 işlemcisiyle birlikte!

Core 2'li arcade makinesi

Antik çağlardan günümüze oyun dünyası

1971 yılında Atari'den Nolan Bushnell ilk modern arcade makinesini geliştirdi; yani dönemin parlak sarı ve havalı oyun canavarı Computer Space'i...

Hollanda'lı tasarımcı Martijn Koch da Bushnell'in anısına bu makineyi yeniden tasarlamaya karar verdi. Elbette tasarıma 21. yüzyıl teknolojilerinden çeşitli eklemeler yapıldı.

Koch'un Retro Space'i aslında normal bir masaüstü PC. İçinde arcade makinesi emülatörü çalışan bu PC'nin yanında 100 adet oyun ROM'u da geliyor.

Retro Space'in içindeki PC'de 2GHz Intel Core 2 Duo işlemci, 120GB sabit disk, 2GB RAM, Bluetooth ve Wi-fi özellikleri bulunuyor. 24 inç'lik Full HD 1080p ekranı ve 80 watt'lık hoparlörleriyle Retro Space sadece oyun için değil, diğer multimedya ihtiyaçlarını karşılamak için de kullanılabilir.

Koch'a göre Retro Space biraz modifiye edilerek istenmeyen konuklarla konuşup onları gönderebilecek bir robot olarak bile kullanabilir. Tabi bu kulağa ne kadar olası geliyor, orası tartışılır.

Koch artan siparişlerden dolayı büyük bir üreticiyle çalışmaya başladığını ve yakında kabinin fiyatının belli olacağını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları