0 Alınan Araçta Değişen Parça

basarmahmutluoglu
08-03-2021, 19:38   |  #1  
basarmahmutluoglu avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2021

Merhaba,

16.09.2020 tarihinde İstanbul'da Seat Yetkili bayisi ve Doğuş Otomotiv'in resmi bayisi Kayadibi Otomotiv'den sıfır Seat Leon Araç satın aldım. O tarihten beri aracımı severek kullanıyordum. Aracımı 15.01.2021 tarihinde satılığa çıkardım. 02.02.2021 tarihinde aracımı satmak için biriyle anlaştım ve buluştum. Araca expertiz yaptırmaya "ÇBN İkitelli Oto Ekspertiz" merkezine gittik ve sağ arka kapının değişmiş olduğu ve menteşelerinde oynama yapıldığı söylendi. Aynı zamanda arabanın tüm parçalarının boya mikron değerleri 150-170 arası değişirken; sağ arka kapıda bu değer 90-100 arasına düşüyor. Bu durum ortaya çıkınca aracı almak isteyen kişi vazgeçti.

Kayadibi otomotive gittim. Hasar danışmanları aracı incelediler, fotoğraf çektiler, mikron değerlerine baktılar ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını belirttiler. Yurt dışında fabrikadaki tüm süreçlerine ve kayıtlarına bakacaklarını ve bu süreci başlattıklarını bildirdiler. Beni 1 hafta içinde bilgilendireceklerini söylediler.

11/02/2021 tarihinde haber geldi ve tekrar bayiye gittim. Doğuş Otomotiv teknik sorumlusu "Ahmet Taşkaya" ve ekibi aracı incelediler. Aracın sağ arka kapısında mikron değer farkı olduğunu gördüler. Menteşelerinde düzeltme yapılmış olabileceğini, sök-tak şeklinde bir işlem yapılmış olabileceğini ve bu işlemin aracın değerini düşürmeyeceğini söylediler. Ben kabul etmedim. Çünkü bu durum yüzünden aracımı satamadım. 0 alınan bir araçta böyle bir durum olması Türkiye araç alım-satım pazarında değer kaybına yol açacak bir durum oluyor. Benim kabul etmediğimi gördükten sonra saygısızca tavırlar sergilemeye başladılar. Beni suçlamaya başladılar. Olayı çarpıtarak arabama severek taktırdığım tampon ve marşpiyel parçalarını gösterdiler ve bunlar arabanın orjinal parçaları değil, bu arabaya işlem yapılmış, kapıyı da siz boyayıp işlem yapmışsınız diyerek iftira attılar.

Doğuş Otomotiv ve Kayadibi Otomotiv, ne değer kaybı parası ödemeyi ne de yeni araç ile telafi etmeyi önerdi. Hiçbir şekilde uzlaşmaya tenezzül etmediler. Fakat sonrasında hasar ve garanti danışmanları bana aracın fabrika çıkış boya mikron değerlerinin bulunduğu ve bahsettiğim problemi doğrulayan "Seat Boya Kontrol Formu" verdiler. Bu formda arka kapının boya değerleri 90-100, diğer tüm parçalar 150-170 arası işaretlenmiş. Bu da benim haklı olduğumu ve o kapıda olağan dışı bir işlem olduğunu kanıtlıyor.

Sonrasında ben haber kanalları ile görüşüp sesimi duyurmaya başladım. Seat ve Vag grup yurtdışı yetkilileri ile iletişime geçtim ve bu yapılan yanlışın bir an önce düzeltilmesini rica ettim. Onlar da Türkiye Doğuş Otomotivin benimle tekrar iletişime geçmesini sağladılar. Tekrar şikayet formu dolduruldu ve beni uzunca bir süre oyaladılar. Sonrasında hiçbir şeyi kabul etmeyerek 2. hüsranı yaşattılar. Koskoca Doğuş Otomotiv ve yetkili bayilerinin 3-5 kuruş para kazanmak için yaptıkları usulsüz işlemler akıl alır gibi değil!

Ben tüm iyi niyetimle gittiğim bayiden böyle art niyetli bir karşılık gördüğüm için çok üzgünüm. Sesimi duyurmaya devam edeceğim. Bayiden sıfır aldığım(EN AZINDAN ÖYLE SANMIŞTIM) bir araçta böyle bir şey çıkması ve bana söylenmemiş olması beni çok üzdü. Bu durum olmuşsa bile böyle bir marka en azından alıcıya bildirmeliydi ve karşılıklı mutabakata varılarak bir indirim teklif edilmeliydi. Bir şekilde hasar almış olan kapıyı değiştirip tamir ederek bana sattılar. Benim tahminim; bu arabanın kapısı ya gemiden ya da tırdan indirilirken hasar aldı ve para ödememek adına; bunu belgelemeden BENİ KAZIKLADILAR. Kim bilir benim gibi kaç kişinin daha arabasında böyle problemler vardır ve daha farkına bile varmamışlardır.

excel_mustafa
08-03-2021, 22:16   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

yasal olarak fabrikanın 3 defa boyama hakkı var yani 0 bir arabanın mikronu 300 civarında çıkabilir ama kapının değişmesi özellikle de menteşelerin işlem görmesi ayıplı mal sattıklarını gösteriyor. bence mahkemeye ver, bayiye değer kaybı için dava aç kazanma ihtimali yüksek. değer kaybını ispatlamak gerekirse vw nin birlikte çalıştığı dod a satmayı düşünebilirsin.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 08 Mart 2021 22:21