0dan İngilizce Öğren

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Ussal
01-11-2016, 08:25   |  #1  
Ussal avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

İngilizce eğitimi sanırım global bir dil olması sebebiyle herkes için önemli. Ancak bunu ücretsiz olarak yapabilir miyiz ?
Kursa gitmeden de gerçekten İngilizce öğrenebilir miyiz ?
Veya yaban ellere gitmeden İngilizce konuşabilir miyim ? 
Gibi sorular kafamızı kurcalar ancak bilmeliyiz ki bu sorulara olumlu cevap vermek oldukça zor. Çünkü bir dil öğrenirken sürekli pratik yapmalısınız ve eğer bu işi ücretsiz yapmak istiyorsanız bu dersler hep aksar çünkü para verince insan daha zorunlu gidiyor ve öğrenme mecburiyetinde kalıyor.

Hadi öğrendik diyelim peki nasıl konuşacaksınız ?

Haydaa, tamam anlıyoruz kağıtta çok iyi çeviri yapıyorsunuz diyelim. Bu konuşma işi nasıl olacak illede yaban ellere mi gideceğim ? Tabi ki giderseniz daha iyi öğrenirsiniz ancak bilmelisiniz ki bu iş pratik yapmakta yatıyor. Yaban eller, bir önceki kurs örneğimizde ki gibi zorun bir pratik yapma metodudur. Ve işte bu yüzden istemeseniz de zamanla öğrenir, anlar ve konuşursunuz. 

Tamam bunları bende biliyorum ÜCRETSİZ ve YABAN ELLERE GİTMEDEN 0dan öğrenebilir miyim ?

Bu sorunun cevabı sizde saklı ancak böyle bir ortamı hazırlayacak ta biziz. Zaten bu yazıyı yazma amacımız bu öyle değil mi ? Şimdi biraz bizden ve sizden bahsedelim ve sizli bizli olalım. Yoo yoo senli benli olalım he :)

Şimdi şöyle örneklendirelim. İngilizce'nin temeli nedir ? Ben söyleyelim Gramer dir. Biz bu grameri ilk başta Zamanlar olarak sunuyoruz. Yani sen gelip site girip Zamanlar kategorimden zamanların gramer yapılarına bakıyorsun. Ne var peki bu kategoride ? Gramer yapıları var dedik ya :) Neyse canım daha fazla sululuk yapmayalım. Kelimelerin nasıl dizildiği yani Gramer Yapıları var. Bu gramer yapılarına Örnek Cümleler var ayrıca daha iyi anlamanız için alınan Özel Notlar ve bitmedi ders sonunda bol bol örnekler var. İşte bu kategori bize hangi zamanı nasıl ifade edeceğimizi söylüyor. Peki diğer ifadelerin gramer yapıları ne olacak onları da Gramer Dersleri kategorimizden edineceğiz. Zaten zamanlar(tense) gramer konularının bir alanı ancak ilk öğrenilmesi gerekenlerden. İlk başta Simple Present(Geniş Zaman), Simple Past(Geçmiş Zaman), Present Continuous(Şimdiki Zaman) ve Future Tense(Gelecek Zaman) derslerini almalıyız. Temel zamanlar bunlar.

Not: Gramer konularımızda dersin sonundaki örnek cümleleri mutlaka sesli olarak okumalısınız ki, anlıyorum ama konuşamıyorum tayfasından ayrılasınız. Bu size İngilizce Konuşmada çok daha kolaylık sağlar.

Tamam neymiş eğer Gramer Derslerimile çalışırsan İngilizce'nin temelini atarsın ve cümleleri hem kurar hemde anlarsın.

Peki İngilizce Konuşma ve Anlama Faslı Nasıl Olacak ?

Şöyle ki, konu anlatım derslerimizde hep örnek cümleler mevcut. Eğer bu cümleleri sesli bir şekilde birkaç defa okursan İngilizce konuşmak senin için kolaylaşır. Çünkü hafızan o cümleyi hem sesli, hem yazılı, dil ezberi ile tutmuş oluyor. İşte bu İngilizce konuşman için en tetikleyici pratik. Eee yani sırf bunlar ile mi İngilizce konuşabilicem ? Hayır canım ben öyle bir şey mi dedim. Aslında evet de diyebilirim ama biz pek azimsiz olduğumuzdan bu yeterli olmayacaktır. Çünkü bu bahsettiğimiz pratik oldukça fayda verir ve yavaş yavaş siz bunu günlük hayatta uygulamaya başlarsınız ve sonuç ? elbette konuşan bir dil ve anlayan bir beyin :)

Yok yok dediğimiz gibi biz biraz azimsiziz bu yüzden bu bizim için yeterli olmayabilir. İşte bu yüzden hey sen evet sana söylüyorum. Bu pratiği 2-3 kere yaptıktan sonra İngilizce çizgi film izlemelisin. Ama İngilizce alt yazılı olacak çünkü gramer yapısını öğrendin değil mi ? Hani konu anlatım derslerimize baktın konuyu anladın ya. Heh ondan sonraki aşamaları tamamlıyorsun işte. Neydi onlar ?

1) Konu Anlatım Dersini oku,
2) Grameri anla
3) Örnek cümlelere bak
4) Örnek cümleleri 2-3 defa sesli oku.
5) İngilizce çizgi film izle.

Bak işte bu çizgi filmi bizden izleyemeyebilirsin :) Çünkü şimdilik yani sadece şimdilik bu çizgi film paylaşımımız yok. Biz sadece kendimizi tanıtmak için değil size bir şeyler katmak için uğraşıyoruz. Hep ben hep olur mu ? Olmaz tabi.

Benim İngilizce Kelime Haznem Az Ne Yapıcam ?

Bak işte bu bizde var. İngilizce Kelime Ezberleme kategorime girip orada günlük olarak ayrılmış günde 5 kelime ezberleme serim var. Bu seri de hem kelimenin anlamı hem örnek cümlesi var. Aynı yukarıdaki taktik gibi burada da örnek cümleyi 2-3 kere sesli olarak okuduğumuzda kelime hem ezberleniyor hem anlamı anlaşılıyor. Yani sadece Türkçe karşılığını vermiyorum kardeşim. "Almak" fiilinin kaç tane İngilizce çevirisi var hangisi hangi anlama geliyor nereden bilicen di mi ? Yaa şimdi bizim verdiğimiz hizmeti biraz anlıyorsun sanki. Yok yok böbürlenmicem ama hizmet kalitemi bil yani :)

İngilizce Öğrenmek ve Konuşmak İçin Her şey Var mı ?

Olanları söyledik ama olmayanları da söyledik. Yani her şey şimdilik bak şimdilik yok. Yani bir video serimiz yok ama ne olacak ? Olacak! Konu anlatımı sonrası test ile imtihanımız yok ama ne olacak ? Olacak! İNŞALLAH.

Eee bu kadar muhabbetten sonra artık bu adam bu kadar neyi anlatmış diye bir bakarsın heralde :) Gir gir yemem. Merak etme virüs yok virüs için bu kadar yazı yazılır mı yaw :) Neyse hadi derste görüşmek üzre derslerini aksatma...

0dan İngilizce Öğreten Platform
0dan.org