1 su bardağı ?

viking20
07-07-2011, 15:57   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

 

1 su bardağı olarak verilen ölçülerin litre yada gr. cinsinden karşılıkları :

cinsi                              1 su bardagı (ml\gr.)
-----------                    --------------------
Su                                    250 ml   
Süt                                   250 ml
Sıvıyağ                              225 ml
Zeytinyağı                          225 ml
Un                                    125 gr.
Toz şekeri                         250 gr.
Pudra şekeri                      125 gr.
İrmik                                 185 gr.
Buğday nişastası                160 gr.
Pirinçunu                           160 gr.
Pirinç                                 225 gr.
Arpa şehriye                       200 gr.
Nohut                                 200 gr.
Bulgur                                200 gr.
Çam fıstığı                          200 gr.
Kuş üzümü                          200 gr.
Süt                                     250 gr. 
Fasulye                               200 gr. 
Mercimek                            200 gr. 
Peynir (rende)                     100 gr. 
Badem (çekilmiş)                 100 gr. 
Ceviz (çekilmiş)                   100 gr. 
Kakao                                 100 gr. 

1 yemek kaşığı yağ/şeker = 15 gr.
1 yemek kaşığı un=   7,5 gr.
1 fincan=   20 ml.

Börek bekletilince...
Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Çoğu usta aşçının böreği pişirmeden önce bir gece buzdolabında beklettiğini unutmayın

Daha lezzetli çaylar için…
Çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağı fikri bilinenin aksine yanlıştır. Çayın uzun süre demlenmesi içindeki bazı maddelerin oranını değiştirdiğinden bu da çayın tadını etkiler. Çayınızı en fazla 10 dakika demleyin, tadının daha lezzetli olduğunu fark edeceksiniz

Domatesin kabuğu.
Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin

Mayonez yapmanın esası..
Mayonez yaparken başarısızlığa uğramamak için yağ ve yumurtanın aynı ısıda, oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.

Lezzetli pilavlar için
Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.

Daha lezzetli köfteler için...
Pişireceğiniz köftenin daha lezzetli olması için köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği suda ıslatmayıp et suyuna koymayı deneyin. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi lezzetlendirecektir.

Balık ayıklarken..
Pullarını ayıklamadan önce balıkları 5-10 dakika soğuk suda bekletin. Daha sonra yıkayın ve bir bıçak yardımıyla kuyruktan başa doğru pulları kazıyın. Bir diğer yol da pulu kazımak yerine balığın derisini komple çıkarmaktır.

Izgara için terbiyeler...
Izgara yapacağınız etleri yumuşatmak için, en önemli nokta, onu yumuşatacak olan temel maddeleri bilmektir.
Bu temel maddeleri öğrendikten sonra, içlerine kendi damak tadınıza uygun çeşitli baharatlar ekleyerek değişik soslar hazırlayabilirsiniz.
Örneğin tavuk ve kırmızı eti :
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet iri soğanın rendesi,
karabiber, tuz,
1 yemek kaşığı yoğurt karışımı ve
arzu ettiğiniz baharatlarala terbiye edebilirsiniz.
Balıklar içinse :
limon suyu,
zeytinyağı,
dilim dilim kesilmiş soğan,
karabiber, tuz ve
maydanoz karışımını kullanabilirsiniz.
Hazırlayacağınız soslarda et ve balıkların en az 3-4 saat hatta bir gece kalması lezzetini artıracaktır.(Alıntı)
turşu ,
https://www.chip.com.tr/forum/lah ... uz-ile_t184460.html

Son Düzenleme: viking20 ~ 07 Temmuz 2011 16:41
Jubei76
07-07-2011, 16:03   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

viking20 arkdaşım sen galiba ufak ufak GURU olma yolunda ilerliyorsun :) senden teknolojik haberler alırdık ama bu sefer yemek işine girmişsin :))

Kapalı Hesap (203105)
07-07-2011, 16:06   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

valla benimde karnım acıkmıştı ama daha pratik bişeyler yok mu :-)

Miraç5 PYSCHO
07-07-2011, 16:48   |  #4  
Miraç5 PYSCHO avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
790 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

:)

muhammedguler
07-07-2011, 18:43   |  #5  
muhammedguler avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

3 boyutlu yazıcılardan yemek çıktısı almak için kullanmamız için bu ölcüler :)