10 ADET MSN BOTU(ROBOTU)

PoWeRdArK
14-05-2006, 18:47   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006


encarta@conversagent.com - MICROSOFT ENCARTA VERi TABANI iLE SORU CEVAPLAYAN BOT.

smarterchild@hotmail.com - KLASiK SOHBET BOTU(ÇOCUK).

espbilly@msn.com -ViDEOLARI GOSTEREN ZEKi BiR BOT.

yellowpagesdemo@hotmail.com - SARI SAYFALAR YAKININIZDAKILERI ÖGRENiN.

msngiftguide@hotmail.com - ÖZEL KiŞiLERE TATIL HEDiYESi.

blabla@chatman.nl - HOLLANDACA SOHBET BOTU.

indeedjobs@hotmail.com - ARADIĞINIZ İŞİ BULUN.

mindy@botmetro.net - DOĞAL BIR SOHBET BOTU.

amazon@insidec.com - AMAZON.COM DA ALIŞVERIS YAPIN

chat@insidemessenger.com- NORMAL BİR CHAT BOTU

CU_GS7
15-05-2006, 00:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Güzel paylaşım bence..
Bir arkadaş vardı forumda, botlarla ilgli baya bir araştırma yapıyordu..
Onun mesajını bulup ona da yazmak lazım bunları..:))
Ya da kendisi gelirse görür zaten..))

theironman
15-05-2006, 00:41   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

teşekkürler arkadaşım, birkaçı dışında çoğunu bilmiyordum bunların.

PoWeRdArK
15-05-2006, 09:37   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

ben bunların bır kacını kullanıyorum.cok guzel seyler,bılmeyenlerınde ogrenmesını ıstedım.

Burgut
16-05-2006, 10:13   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Gördüm, gördüm.. Ben bu bot olayını çözeceğim ve İnşallah kendi botumu da yapacağım ama biraz boş vaktimin olması lazım.. Eğer bot hazırlamaya çalışan birileri varsa irtibata geçelim. Bu konularla ilgilenen arkadaşlara da teşekkürler.

PoWeRdArK
16-05-2006, 14:25   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

kendı botunu yapınca bızlede paylasda bızede yararı olsun

Burgut
16-05-2006, 23:06   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Dostlar, bu konular çok heyecan verici.. Teknolojiyi, patlıcana bakıp "bunun bir üst versiyonu çıkmış, çok acayipmiş yaaa" mantığı ile izlemeyen kişiler olarak araştırmacı ve geliştirici platformda yer almaya çalışmak çok güzel bir olay. O reklamı yapanın da yaptıranın da aklına şaşarım! Bilgisayar ve teknoloji dünyası ile alakasız insanların bu işlerle uğraşmaya çalışması bu kadar oluyor.. Vakti zamanında, sırf meraktan bilgisayarcıda çalışayım dedim. Sahibine sorular sordum durdum. Yeni işletim sistemi isimleri, yeni teknolojiler, yeni çalışmalar hakkında.. Baktım ki adamın hiç alakası yok! Ben de bir daha uğramadım. Maalesef alakasız insanlar alakasız işlerle uğraşıyor ve gençlerimiz de yitik bilgilerini edinmeye çalışmıyor.

İnanın ki, Discovery Channel'da yer alan belgesellerde, Amerikalı ortaokul ve lise gençlerinin uzay mekikleri ile, jet motorlarıyla, elektronik devrelerle, program geliştirme çalışmaları ile uğraştıklarını gördükçe imreniyorum. Haa, "bizde para mı var?" diyeceksiniz? ABD sabunma bakanlığının bir yarışmasına katılmak üzere bir genç, bütün parçalarını kendinin yaptığı özel bir araç yapıyordu ve bu aracın üstünde bilgisayar vardı. Çocuk 5 yaşında programlama öğrenmiş. Hem de kendi kendine.. Ben de Türk gençliğini böyle görmek istiyorum. Yeni teknolojilerle ilgilenilsin ve birşeylerin ucundan tutulsun istiyorum. Bahanelerin ve mazeretlerin arkasına ne kadar sığınabiliriz ki?

Mesela son 2 senedir Flash Paper denilen bir program var.. Bu program ile çok güzel sayfalar gerçekleştirmeniz mümkün. PDF 'e rakip olarak çıkartılmış. Ancak soruyorum, kimsenin haberi yok... Botlar da çok güzel bir yenilik. Düşünsenize, bilhassa firmalar için. Müşteri bota sorular soruyor ve bot bu soruları yanıtlıyor. Siz de insanlarla çene yapmaktan kurtuluyorsunuz.. MSN Encarta botunu gerçekleştiren ConversAgent SDk'ı ile botlar oluşturulabiliyor. Vaktim oldukça bunu inceliyorum. 385 sayfalık rehberi de var.

Lütfen sizler de bu konu ile ilgilenin. Ben her halükarda bunu çözeceğim. Ancak meraklı ve ilgili insanlarla aynı heyacana kapılmak çok daha güzel. Ülkemizin teknoloji ve bilim alanında gelişmesi de böyle meraklarla mümkün olacaktır. Bilgisayarda; chat ve oyundan başka şeyler de var.

Son Düzenleme: Burgut ~ 16 Mayıs 2006 23:13
Burgut
20-05-2006, 21:49   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

ConversAgent programı ile ilgili yaptığım ön çalışmalarda yeni bir takım şeyler fark ettim ve şimdi bunun üzerine çalışıyorum.

Programı kurduktan sonra
Başlat > Programs > ConversAgent > Web Management Console

diyerek konsolu açıyorsunuz ve bu alandan sorularınızı yazıyorsunuz ve ayarlarınızı yapıyorsunuz.

Şimdilik bu kadar. Henüz geniş çaplı araştırmaya girişmedim. Vaktim elverdiği sürece inceleyerek botumu hazırlayacağım.

Botumun adı da Burgutman olacak. Ticari faaliyetlerimde kullanacağım. Mesela müşterilerimi karşılamada ve belli bilgileri müşterilere ulaştırmada, bilgi talebinde bulunanları websitemize yönlendirmede kullanacağım.

Bu programı deneyen arkadaşlar varsa bana da gelişmeleri haber versinler. Birlikte proje geliştirmeye çalışabiliriz.

MSN üzerinden bağlanmak isteyen arkadaşlar öncelikle bağlanma sebeplerini email ile bildirsinler lütfen. Hacker ve lamer arkadaşlar sağa sola saldırmayı meziyet edinmişken, yapmak yerine bozmayı tercih etmişken maalesef herkesi kabul edemiyorum. Bir de ilk görüşmemizde "senli benli" konuşulmazsa sevinirim. Bilhassa yeni nesil bu konularda çok duyarsız ve bu benim hoşuma gitmiyor. Biraz eski kafalı bir insanım, bu halimden de memnunum. Nezaket kurallarına uyalım lütfen. Kimi arkadaşlar da "sen kimsin" veya "sen necisin?" gibilerden giriş yapıyorlar. Ben yeni bitme bir işadamıyım. Dış Ticaretle uğraşmaktayım. Fazla zamana sahip bir insan değilim. Onun için boş sohbet yapacak zamanım da maalesef yok. Sadece belli bir amaca yönelik - daha doğrusu ortak amaçlar dahilindeki çalışmalara binaen - olarak MSN ile görüşme yapabiliriz.

Burada yazıp çizen arkadaşların elbette ki belli bir seviyede insanlar olduklarını biliyorum ve beni bu konularda anlayışla karşılayacaklarını da biliyorum. Dostluklar kolay edinilir, ancak belli toplumsal kurallar dahilinde hareket edildiği sürece.

Herkese saygılarımı sunarım. Kimse kusuruma bakmasın.

Son Düzenleme: Burgut ~ 20 Mayıs 2006 21:53