1000 YTL YE HANGİ MAKİNA ALINIR

ismbim_37
30-03-2006, 16:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

ARKADAŞLAR 1000 YTL CİVARINDA BİRİKİMİM VAR EN AZ 5MP OLSUN İSTİYORUM. TAVSİYELERİNİZ VARMI?

tolga2207
30-03-2006, 21:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

1-1.5 ay önce 830YTL ye Kodak P850 aldım. Güzel makina gayet memnunum. En beğendiğim özelliği 12X optik zoom olması. Gerçi 12X yakınlaştırınca elinin ufak bir titremesi resmi çok etkiliyor, o yüzden eğer bu makinayı düşünürsen yanında bir de tripod alman yararına olur.

ismbim_37
31-03-2006, 13:34   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

tolga kardes verdigin bilgi için tesekkurler. onuda dusunecem. ama canon makinalar dan ne tevsiyen olur?

tolga2207
31-03-2006, 23:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Dostum bugüne kadar hep Kodak kullandığım için diğer makinalar konusunda fazla bir bilgiye sahip değilim. Ama satın almadan önce Canon'un S2 modeli ile Kodak P850 arasında kararsız kalmıştım. Bir de Nikon S4 vardı ama onun özellikleri bu ikisinin yanında çok zayıf kaldığı için elemiştim. Yani şöyle söyleyeyim. Eğer Kodak alacaksan P850 yi, Canon alacaksan da PowerShot S2 SI'ı da incelemeni tavsiye ederim. Sonuçta 1000YTL gibi bir para ayırmışsın. Boşa gitmesini istemezsin değil mi?

muhammed017
02-04-2006, 12:50   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

aslında manuelözellikleri çok geniş bir ürün istyiyorsan kodak p 880 güzel bence

Ramonnox
07-04-2006, 11:03   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
112 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Bende o çivarda bi makina düşünüyorum ve canon powerShot S2 Is yi incelemiştim sana basın bültenini gönderiyorum satın alacak olursan deneyimlerini bekliyorum.
Basın Bülteni
PowerShot S2 IS: Canon’un yeni dev zum kompaktı
3 Haziran 2005, İstanbul
Fotoğrafçılık ve görüntüleme teknolojisinde bir lider olan Canon, 12x optik zumlu, 5.0 Megapiksellik PowerShot S2 IS‘yi piyasaya çıkarmaktadır. Güçlü ve çok yönlü teknolojinin tatminkar bir karışımı olan PowerShot S1 IS‘nin bu saygıdeğer halefi; optik görüntü sabitleyici teknolojisi, seçkin optik özellikler ve stereo sesli video kaydı 60 dakikaya kadar arttırılmış 30 fps dijital video kamera kalitesine sahip olma özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır.

Canon’un profesyonel serisi D-SLR fotoğraf makinelerinde bulunan DIGIC II işlemcinin aynısıyla çalışan S2 IS, 2.4 fps’lik süper hassas çekim, başlama süreleri ve otomatik odak hızları bir önceki modelin neredeyse iki katı hızlı olma, 18 çekim modu ve 1/3.200’e varan deklanşör hızlarına sahip olma özelliklerine sahip bulunmaktadır. Bu işlemci, video çekimi yaparken bile maksimum çözünürlükte bir dijital sabit görüntü yakalamayı mümkün kılmaktadır. DIGIC II, fotoğraf makinesi performansına gerçek anlamda destek olmanın yanı sıra, çekileni izleme ve sarma işlemini hızlandırmaya ilaveten, renk düzenlemesi ve beyaz dengesi doğruluğunu geliştirmektedir. Süper hızlı şekilde görüntü ve video aktarımı için yüksek hızlı bir USB 2.0 ara yüzü bulunmaktadır.

Canon Avrupa Tüketici Görüntüleme Başkanı Mogens Jesen, ” Bu,  belki de bugüne kadar sahip olduğumuz dijital sabit kompaktlar arasında, “çok yönlülükte” birinci sırada yer almaktadır.“ şeklinde yorumda bulunmuştur. “Bu alanda kullanılan birçok tek fonksiyonlu cihazla rekabet halindeki dijital fotoğraf makinesi ve video kamera özelliklerinin her ikisine de sahip, S2 IS; mercek, görüntü işleme, dijital sabit fotoğraf makinesi ve dijital video kamera gelişimi alanlarında, Canon’un esas görüntüleme teknolojilerinin bir birleşimini temsil etmektedir.

Optik Özellikler
Bir Canon kompakt fotoğraf makinesini donatmak üzere bu zamana kadar ki en güçlü optik zum (36 – 432mm f/2.7-f.3.5) ; sabit görüntü çekimi yaparken önemli bir şekilde bulanıklığı ortadan kaldıran ve video çekimi yaparken görüntünün sallanmasını en az seviyeye indiren Canon’un tanınmış optik görüntü sabitleyici (IS) teknolojisi özelliğine sahip bulunmaktadır.

Ultra düşük seviyede ışık ayırma özelliğine  (UD) sahip bir mercek unsuru, aşırı derecede renklere sadık reprodüksiyon ve keskin tanımlama için – özellikle daha uzun mesafeli odak uzunluklarında-  kromatik sapmalara hakim olmaktadır. IS ; kapalı, devamlı (daima açık), sadece çekim (deklanşöre basmak suretiyle çalışır), ve gezdirme (panning) moduna (sadece yukarı / aşağı hareketi doğrudur – motor sporları gibi uygulamalar için uygundur ) ayarlanabilmektedir.
IS, 2-3 stop eşdeğerini sunarak, fotoğrafçıların görüntü bulanıklığını arttırmadan flaş kullanımının uygun olmadığı ya da arzu edilmediği, konser ya da düğün törenleri gibi etkinliklerin olduğu yerlerdeki düşük ışık şartları altında çekim için, mükemmel şekilde normal pozlamadan daha uzakta çekim yapmalarına imkan sağlamaktadır.

Süper hızlı çalışma, hassas zum özelliğine ilaveten, merceğin ultra - sonik motoru (USM) aynı zamanda,  film üzerine stereo ses kaydında parazit oluşturmayacak şekilde ya da vahşi hayat unsurlarının ürkütülebileceği yerlerde, olağanüstü sessiz bir çalışma gerçekleştirmektedir.

0 cm lik bir Süper Makro mod performansı ve isteğe bağlı 500 D’lik
(58 mm) yakın mercek, ilginç ve deneysel makro fotoğrafçılık imkanı vermektedir. En yüksek seviyede çekim gerekliliklerini kapsayan, isteğe bağlı geniş açı ve tele dönüştürücü mercekler zum aralığını etkileyici şekilde bir 24x’e - 27 mm genişten 648 mm süper tele‘ye
(35mm eşdeğeri) - çıkarmaktadır

Dönüştürme merceklerinin olmadığı durumlarda, S2 IS hem sabit görüntüler hem de filmler için 48x’lik kombine bir dijital ve optik zuma sahip bulunmaktadır.

Fonksiyonellik ve performans
DIGIC II ‘ nin eklenmesi, AF  (Otomatik pozlama) hızını yaklaşık % 45 arttırmakta olup, açılış süresini % 50 seviyesinin üzerinde geliştirmektedir. S2 IS, bir çok dijital SLR fotoğraf makinesini gölgede bırakan bir özelliğiyle, kullanıcılara yeni bir hareketli sportif faaliyet alanı serisi fırsatını sunarak,  hafıza kartı dolana kadar 2.4 fps’de devamlı ve kesintisiz çekim yapacaktır.

17 sabit çekim modu, tam manuel modu, ustalık isteyen aydınlatma koşullarında çabuk şekilde ayarların en iyi konuma getirilmesi için 6 ön ayarlı Özel Görünüm modu ve Çoklu görüntüye sahip panoramalar için Stitch yardımcısı özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır.  S2 IS; VGA iyi ( 640 x 480 ) modunu destekleyerek hem 30 hem de 15 fps de video çekimini derhal başlatmak için, bu işe tahsis edilmiş film çekim düğmesine sahip bulunmaktadır. Bu; kullanıcıların ömürleri boyunca bir kez karşılaşacakları bu çekim fırsatlarını asla kaçırmadıklardan emin olmalarına yardımcı olmak suretiyle, menü dolaşımına giriş gereksinimini ortadan kaldırmaktadır.
Her fonksiyon için seçim yapabilen yukarı/aşağı seçici düğmelerin kullanımıyla, sabit görüntüler ve filmler için manuel odaklama mümkün bulunmaktadır. Seçilebilir örnekleme oranlarında, hem film kaydının bir parçası olarak, hem sadece bir ses kaydı olarak, hem de sabit görüntülere notlar eklenmesi için, yüksek kalitede stereo ses kaydı mümkün bulunmaktadır. Seçilebilir bir rüzgar filtresi, rüzgar uğultusunun olduğu şartlarda yapılan harici çekimlerin ses kalitesini geliştirmektedir. Fotoğraf makinesinin mono ses çıktısı, makineyle birlikte verilen stereo video kablosuyla uygun bir cihaza bağlantı yapıldığında stereo olarak alınabilmektedir. Aynı zamanda, Canon dijital sabit fotoğraf makinelerinin bir bölümünde bulunan, oldukça popüler fotoğraf makinesi üzerindeki yavaş hareketle yeniden gösterim  (slow-motion replay) özelliği de eklenmiş bulunmaktadır.

Mod kadranı üzerinde kendi yeri bulunan “My colors – benim renklerim-“ fonksiyonu, hem sabit görüntü hem de film çekimi yapılırken gerçek zamanlı olarak uygulanmak üzere, 9 farklı renk efekti imkanı sunmaktadır.

Eş zamanlı filmler ve sabit görüntüler
Yeni Photo-in-Movie  (film içinde fotoğraf) özelliği, kullanıcıların basitçe deklanşöre basmak suretiyle bir film çekimi yapılırken maksimum çözünürlükte sabit görüntü elde etmelerine olanak sağlamaktadır. Sabit görüntü çekimi yapılırken, video kaydı geçici olarak kesilmekte olup, daha sonra kullanıcı durdurmayı seçene dek çekim devam etmektedir. Video çekimi ve sabit görüntüler ayrı ayrı kaydedilmekle birlikte, çekimlere ait parçaların (fragman) sırası, makineyle birlikte verilen ZoomBrowser EX 5.2 /ImageBrowser 5.1 yazılımında bulunan özel bir düzenleme menüsü seçeneğiyle, orijinal çekim sırasına döndürülebilir.

Diğer Özellikler
Makine üzerindeki geri beslemeyi PowerShot S1IS kullanıcılarından alan Canon, değişken açılı LCD ekranın ebadını 1.5” ten, 1.8 “e çıkartmıştır. Bir Gece Gösterimi fonksiyonu düşük ışıkta çerçeve yapmakla (framing) çekime yardımcı olmaktadır. Elektronik vizör
(EVF) parlaklığı 2 seviyeden birine ayarlanabilmektedir. Entegre flaş, şimdi manuel pop-up kontrolüne sahip bulunmaktadır. Değiştirme mercekleriyle beraber diğer isteğe bağlı aksesuarlar, Canon’un Yüksek Güçlü Flaşı HF-DC1, parlamayı azaltmak için bir mercek başlığı, mercek adaptörü ve DCC-90 yumuşak kılıftan oluşmaktadır. Fotoğraf makinesi standart olarak 4 adet AA alkali batarya ve bir 16 MB lık SD hafıza kartıyla birlikte tedarik edilmektedir.

Bilgisayar olmaksızın baskı
S2 IS, kapsamlı PictBridge desteğiyle, Compact Photo Printer SELPHY CP600 gibi bir SELPHY Compact Photo Printer (Kompakt fotoğraf baskı cihazı)’a bağlıyken ID fotoğraf ve film baskısı imkanı sağlamaktadır.

SELPHY CP Compact Photo Printerler (Kompakt fotoğraf baskı cihazı) ile KP-108IP kağıt + kartuş setinin kullanımı, 6x4” (10X15 cm)’lik baskıların 30sent (Euro) kadar düşük fiyatta yapılmasını sağlamaktadır.  Yeni bir Bas/ Paylaş düğmesi tek dokunmayla baskı ve Windows ya da Mac sistemlerine kolay yükleme imkanı sağlamaktadır.

Yazılım ve online paylaşım
Görüntü ve video kitaplığı yönetimi ve editing (düzenleme) yazılımı; ZoomBrowser EX 5.2 ( PC ler için), Image Browser 5.1 (Mac için) ve ArcSoft Photo Studio , çoklu görüntülerden panoramalar oluşturmak için PhotoStitch ve kullanımı kolay  PhotoRecord baskı uygulaması özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır.

Fotoğraf makinesi Windows XP e ya da Mac OS X e sürücüsüz dosya transferleri için PTP i desteklemektedir. Sürücüler TWAIN
(Windows 98/2000) ve WIA (Windows Me)’yi bünyesinde barındırmaktadır.

lazrailefsanesi
08-04-2006, 18:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

panasonic limux fz 5 850 ytl kdv dahil. 5 mp. 12 optik zuum. ayrica titresim onleyici bi sistem mevcut.12x de bile net goruntu sagliyor.Makro cekim ozelligi.Kalan parayla sd kart alırsın.1 senedir kullanıyorum ve cok memnunum. tavsiye ederim.

ismbim_37
08-05-2006, 14:10   |  #8  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

ARKADAŞLAR HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER
ARADIM ARAŞTIRDIM VE SORDUM EN SONUNDA ;
CANON S2 IS ALDIM...

ŞİMDİ KEYFİNİ SÜRÜYORUM... :)
DARISI DİĞER ARKADAŞLARIN BAŞINA

Recep Baltaş
09-05-2006, 23:09   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Hayırlı olsun diyelim artık...Merceği başımıza...

tolga2207
09-05-2006, 23:29   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Evet hayırlı uğurlu olsun. İyi günlerde kullan. İlk izlenimlerini yazarsan belki alacak olanlar için de fazladan bilgi olur.

Snickers
18-05-2006, 12:54   |  #11  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Güle güle kullan.

husnucelik
31-05-2006, 15:10   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

bende çok araştırdım bir arkadaşım bu işten anlıyor. gerçi onda slr var ama sana tavsiyem (bende öyle yaptım) sony dsc h2 alman. müthiş bir makine 12* optik zoom var abi. titreşim önleyicili.tipi müthiş.resimler müthiş.sana tavsiyem kesinlikle bu