11.6 inçlik laptop'larla ilgili?

normajeane
27-01-2019, 21:57   |  #1  
normajeane avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Merhaba,

Birkaç gündür, okulda yanımda taşıyabileceğim, 11,6 inch gibi ufak boyut (notebook dedikleri sanırım) laptop araştırması yapıyorum. Normalde grafik işleriyle de uğraşan biriyim (adobe programlarını biliyor ve kullanıyorum) ama bu laptop'ı daha çok yanımda taşıyıp yazı yazma işleri için kullanmak istiyorum. Zaten anladığım kadarıyla ufak boylarda bu tarz işlere uygun işlemciler olmuyor sanırım. Yine de elimin altında bir adobe photoshop'umun olmasını, arada onunla resim düzenleme işlerimi (baskıya yollanacak yüksek işler değil tabii) yapmak istiyorum. Bütçem, çok canavar gibi bir laptop istemediğim için en fazla 2200 gibiydi. bulduğum modeller ise şunlar:

https://www.hepsiburada.com/leno ... ?magaza=Hepsiburada

Bu elimdeki en olumlu düşündüğüm model ama hepsiburada'nın satıcılarına ulaşmak çok zor olduğu için aklımdakileri soramadım: mesela photoshop yüklenir mi? yüklense ne performansta kullanabilirim? Gerçekten de yorumlarda belirttikleri gibi chrome'da 10 sekme açınca donmaya başlar mı? yazı yazarken araştırma yapan biriyim ve çoğu zaman 10 değil 20'nin bile üstünde sekme açabiliyorum. Bu anlamda acaba 2.099 liraya değer bir ürün müdür?

https://www.vatanbilgisayar.com/ ... ml#urun-ozellikleri

Bu da hemen hemen aynı model gibi ama neden arada bu kadar fiyat farkı var onu anlamadım.

https://www.vatanbilgisayar.com/ ... native_products-w2&;OM.zpc=31.8006#urun-ozellikleri

bu ise photoshop gibi tasarım programlarından vazgeçersem (olmadı portable eski model bir photoshop kullanırım) sadece yazı yazmak, okula çantamda götürebilmek, araştırma yapabilmek için bulduğum bir model fakat okuduğuma göre vakti zamanında 400-500'e bile bulunuyormuş. 1000 tl'yi hak edip etmeyeceğini merak ediyorum. Muhakkak ki kullanan üyeler vardır bu modeli.

----------

benim bulabildiklerim bunlar, 2500 tl'lik dahi bütçem yok aslında, 2000 ve 2200 gibi en fazla. bir de ufak boy istiyorum, öbür türlü sürekli taşımak beni zorlayacaktır. sizlerin önerilerini de duymak isterim ama tabii öncelikle attığım modellere yorum yaparsanız çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: normajeane ~ 27 Ocak 2019 22:07 Neden: