2 Karakter Domain Yakalama İpucu

SemanticData
11-02-2019, 20:28   |  #1  
SemanticData avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2018

Domain yakalamak için birçok yöntem var ve benimde kendi çapımda yapmış olduğum domain yakalama taktiklerim var. Ben kendi yöntemlerimden bazılarını paylaşmak istiyorum.Şimdi 2 karakterli domaini nasıl yakaladığım ile ilgili bir yöntemden bahsedeceğim öncesinde bu konudaki videomu yayınlıyım.


https://www.youtube.com/watch?v=5fNEbchSAfw


[B]2 KARAKTERLİ DOMAİN YAKALAMA[/B]


4 aşamada konuyu anlatacağım.


[B]1. Aşama:[/B] 2 karakterli alıma müsade eden uzantı buluyorum.


[B]2. Aşama:[/B] Tarayıcımdan Online Kelime Üretici sayfasını açıyorum ve burada 1. aşamadaki belirlediğim uzantı ile birlikte karakterler üretiyorum. Örneğin a*.io yazarsam a harfi ile başlayan tüm olası domainler tek tek listeleniyor bana. Yani * karakteri tüm sonuçları döndürüyor.


[B]3. Aşama:[/B] 2. Aşamada çıkan sonuçları toplu olarak müsaitliğini araştırıyorum. Bulk domain search veya bulk domain whois tarzında aramalar ile toplu araştırma yapabileceğiniz yerleri bulabilirsiniz ben örnek açısından bir tane veriyim: https://www.101domain.com/bulk_domain_search.htm


[B]4. Aşama:[/B] Bu kısım zaten boşta bulunan domaini satın alma kısmı oluyor. Domain'i alırken uygun fiyata bulabileceğim ve güvenebileceğim yerlere yöneliyorum ancak şöyle bir durum var. Bazı uzantılar 2 karaktere müsade etse bile domain firması bu domain'i almaya müsade etmeyebiliyor. Hatta bazıları premium domain diyerek yüksek fiyat çekebiliyor. Pek tabi bu durum nic firması tarafından yüksek fiyat belirlenmesi sebebiyle de olabilir bu yüzden oldukça dikkatli ve araştırmacı olmalısınız.

Ben yukarıda yalnızca örnek bir senaryo verdim. Bu senaryoyu isterseniz çok farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Orası da sizin yaratıcılığınıza kalıyor.


Sizden istediğim şimdi beni hunharca eleştirin. Çünkü olabildiğince kaliteli makaleler yazmaya çalışıyorum dolayısıyla eleştirileriniz kendimi daha kaliteli hale getirmemi sağlıyor.


Konu linkim: 2 Karakterli Domain Alma Taktiği


Bu konuda ilerleyen günlerde farklı yöntemlerimden de bahsedeceğim bu yüzden isterseniz konuyu takip edebilirsiniz.