2. El İphone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

buroodriver
29-03-2012, 22:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Merhaba arkadaşlar . Yakın bir zamanda İnşallah iphone 3GS alacağım . ancak telefonlar özellikle iphoneler hakkında pek bir bilgim yok açıkcası.Hatta bende bu kadar zaman geçmesine rağmen daha yeni yeni iphone merakı oluşmaya başladı. Öğrenciyim ve sıfırı almaya param yok malesef  O yüzden namı değer " 2. el piyasasına" başvuracağım Ancak bu konuda tamamen tecrübesiz olduğum için , haliyle kazıklanmaktan korkuyorum . Ayrıca iphone arızalandığında oldukça masraflı yapımı olan bir telefon olduğunu biliyorum/sanıyorum . 

Peki kazıklanmama için İphone 3GS alırken nerelere dikkat etmeliyim ? 

Şu sorunu , bu sorunu olan ürünleri kesinlikle alma dediğiniz bir ürün var mı ?

Ve daha olabilecek bir çok püf nokta/uyarılarınızı bekliyorum , şimdiden teşekkürler , iyi forumlar

Son Düzenleme: buroodriver ~ 29 Mart 2012 22:16
Mumy94
10-04-2012, 18:49   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Yalnız şöyle bir tavsiye vermek isterim. 2.el almanızda bir sakınca yok, ama en azından aldığınız modelin iPhone 4 olmasını öneririm. Çünkü 3GS, 4'e göre donanımsal olarak çok geri. Yani bir, bir buçuk sene sonra en son yazılım 3GS ile uyumlu olmayacaktır. Eğer fiyatta bir probleminiz varsa söyleyecek bir şeyim yok. Ama yine de 4S olmasa bile en azından 4 alın derim.

Eğer iPhone dünyasına yeni giriyorsanız, size http://kucukelmakurdu.com 'u öneririm.. Bu sitede iPhone'a uygulamaları yüklediğiniz AppStore ve uygulamalar hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Telefonu alırken en çok dikkat etmeniz gereken şey telefonun SIM kilitli olmaması. Ama yanlış hatırlamıyorsam 3GS modelinde zaten SIM kilidi bulunmuyordu. Ama yine de siz bi araştırın. Onun dışında görünürde bariz bir sıkıntı yoksa, çok problem değil.

Bu arada yine de cihazı almadan önce kamerasına ve dokunmatiğine bir bakın derim. :) Tekrar hayırlı olsun..