2. hdd'nin görünmeme problemi

draconian
31-01-2009, 14:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Sistem:
Asus anakart P5L-MX
1. Disk:samsung 160 gb
2. Disk:seatage barracuda 7200.11320 gb
işletim sistemi: Xp sp2
İkinci diskim görünüyordu ama şu an görünmüyor.Bunun sebebi ise; benim anakarttaki pili söküp biosu resetlemem.
Bios ekranında birinci disk var ikinsisi yok.Ne yapmalıyım?

ayrıca vista ya da w-7 işletim sistemlerinden birini kursam 2. hdd tanınır mı?

Teşekkürler.

Ahmet_79
31-01-2009, 14:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

bi deneyin büyük ihtimalle tanıması gerek.

- - - MERT - - -
31-01-2009, 14:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
537 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

Öncelikle şunu sorayım, harddisklerin arasıda RAID türevleri var mı?
Şayet yoksa windosw yüklü olmayan harddiskin hangisiyse onun arkasındaki jumper'ı çıkart ve boşta bırak. Windows yüklü olanında ise jumper'ı sadece -Primary Master- yazan kısıma tak.

draconian
31-01-2009, 15:34   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

raid türevleri yok.
benim diskler resimdeki gibi: http://img.tomshardware.com/us/2 ... sata_connected2.jpg

- - - MERT - - -
31-01-2009, 15:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
537 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

Söylediğim jumper olayını yapabildiniz mi?

draconian
31-01-2009, 16:18   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

tam olarak neyden bahsettiğinizi anlamak için hdd resimlerini inceledim ama dediğiniz şeyi benim hdd ler ile yapamadım. sadece kablolar takılı oldukları yerlere takılabiliyorlar başka takma yeri yok.
başka bir yolu yok mu? vista ya da bios ayarı vs...
artı vista kurarsam ve hdd yi tanırsa tekrar xp kurduğumda hdd görünür mü?

- - - MERT - - -
31-01-2009, 16:29   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
537 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

Buraya bi bakın bakalım, işinize yarayacak bilgiler de var burada.


;

draconian
31-01-2009, 17:42   |  #8  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

benim hdd ide değil sata,sizin verdiğiniz bilgiler benim işime yaramıyor.

draconian
01-02-2009, 14:03   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

sorunu çözdüm.biçok şey denedim ama sorun kablodaymış.kabloyu değiştirince düzeldi.
ilginiz için teşekkür ederim.

- - - MERT - - -
01-02-2009, 14:19   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
537 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

Biz teşekkür ederiz, sorunu çözmenize de çok sevindik :)