200 bin parçalık Lego hayrete düşürüyor

CHIP Online
16-07-2012, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu haberimizde göreceğiniz, 200 bin lego parçasından oluşan dev yapı ağzınızı açık bırakacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/200 ... usuruyor_34796.html

Resimlerle: 200 bin parçalık Lego hayrete düşürüyor

Birkaç yüz veya bin değil, 200 bin'in üzerinde lego parçasından oluşan bu harika yapı, Sydney Üniversitesi tarafından Roma Kolezyumu'nu canlandırmak için meydana getirildi.


Lego yapma sertifikasına sahip olan Ryan McNaught'un elinden çıkan lego yapı, karmaşık teknik detayları içinde barındırıyor. McNaught, bu yapının şimdiye kadarki "teknik olarak en zor şey" olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Romalıların yaptıkları şeylere yeni bir hayranlık kazandım. Kare şekilli tuğlalardan oval şekilli bir şey çıkarmak, benim için son derece kafa karıştırıcıydı."


Legolardan oluşan Kolezyum'un yarısı M.S. 80'lerde olduğu gibi yeni halini, diğer bir yarısı ise bugünkü halini yansıtıyor. Eski tarafta askerleri, satıcıları ve seyircileri görmeniz mümkün. Bugünkü tarafta ise turistleri, restorasyon için çalışan işçileri ve hatta Papa'yı taşıyan arabayı görmeniz mümkün.


&lt;span style="text-decoration: underline;">200 bin parçadan oluşan inanılmaz lego yapısını farklı açılardan galerimizde görebilirsiniz!</span>

Tüm Konu: 200 bin parçalık Lego hayrete düşürüyor

Resimlerle: 200 bin parçalık Lego hayrete düşürüyor

Kaynak: www.chip.com.tr